Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2009

Ένα shop in shop μαιευτήριο, χωρίς μαιευτήρες

Ένα shop in shop μαιευτήριο, χωρίς μαιευτήρες
Τη δημιουργία shop in shop μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής εντός του Ερρίκος Ντυνάν ανακοίνωσαν χθες οι διοικήσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος και του Ιατρικού Αθηνών.

Μόλις μερικούς μήνες μετά την καταγγελία της σύμβασης που είχαν Ιατρικό, Euromedica και Ντυνάν για τη διαχείριση από κοινή θυγατρική των δύο πρώτων (Eurohospital) του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, το Ιατρικό και το Κοινωφελές Ίδρυμα αποφάσισαν να ξανασυνεργαστούν.

Στόχος αυτή τη φορά η λειτουργία μαιευτικής - γυναικολογικής κλινικής εντός του νοσοκομείου του ιδρύματος.

Η shop in shop κλινική θα ονομάζεται Γαία, θα διαθέτει 147 κλίνες και όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Το Ντυνάν, άλλωστε, με δυναμικότητα 420 κλινών, διαθέτει μία πτέρυγα 170 -180 κλινών ανενεργή.

Ανεκμετάλλευτες έτοιμες εγκαταστάσεις υπάρχουν. Ποιοι ιατροί θα τις γεμίσουν;

Η πίτα γεννήσεων στην Αθήνα για τα ιδιωτικά μαιευτήρια είναι δεδομένη: περίπου 35 χιλιάδες τοκετοί ετησίως έχει η πρωτεύουσα.

Για να πάρεις μερίδιο από αυτούς, όμως, πρέπει να έχεις μαιευτήρες και γυναικολόγους.

Πού θα τους βρει το νέο σχήμα, με δεδομένο ότι τόσο το Ιατρικό όσο και το Ντυνάν δεν έχουν δραστηριότητα σε μαιευτήρια;

Και γιατί προτιμήθηκε το Ιατρικό και όχι η Euromedica που διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία στον κλάδο και επαφές με μεγαλομαιευτήρες του Ιασώ εδώ και μία τουλάχιστον διετία;

Σε ποιον θα ανήκει η Γαία και πώς θα διαρθρώνονται οι σχέσεις της με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, που της παραχωρεί έτοιμες εγκαταστάσεις για να λειτουργήσει;

Ποια είναι τα βασικά σημεία του business plan και οι επιπτώσεις του στην εισηγμένη Ιατρικό Αθηνών;

Και τελευταίο αλλά εξαιρετικά σημαντικό: γιατί το Κοινωφελές Ίδρυμα για άλλη μία φορά απέφυγε να διενεργήσει διαγωνισμό και προτίμησε την απευθείας ανάθεση;

Επειδή, άλλο οι ιδέες, άλλο τα business plans, άλλο η απαραίτητη τεχνογνωσία και το απαραίτητο προσωπικό, υποψιαζόμαστε ότι μόλις ξεκίνησε ακόμα ένα σίριαλ. Στο επίκεντρό του για άλλη μία φορά το Ερρίκος Ντυνάν.

Υ.Γ.: Είναι μάλλον βέβαιο ότι θα υπάρξει εμπλοκή και από άλλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v