Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2002

Μετοχές... ”κοψοχρονιά” με... ρήτρα δολαρίου

Εχουμε ”φθηνές” ή ”ακριβές” μετοχές; Μέρες που περνάμε, εύλογος ο παραπάνω προβληματισμός μια που αμφισβητούμε πια και τον ίσκιο μας! Πάρτε ως κλάδο τις ΑΕΕΧ. Ολες με discount. Θεωρητικά θα ’πρεπε να έρχονται οι ξένοι πατείς με πατώ σε και ν’ αγοράζουν, πράγμα που όμως δεν βλέπουμε να γίνεται.

Στη διπλανή Ρουμανία, όπου ο εκεί Χαμαιλέων (εξ αγχιστείας συγγενής) μας πληροφορεί ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες μια από τις εκεί ΑΕΕΧ (Closed - end fund, για ν’ ακριβολογούμε) ήταν σε 70% discount στο net asset value της. Oπου, πλην του μετοχικού της χαρτοφυλακίου, διέθετε 30 εκατ. δολάρια (ΗΠΑ) σε μετρητά, έδινε 25% μέρισμα (στο τοπικό νόμισμα) και η χρηματιστηριακή της αξία ήταν μόλις... 14 εκατ. δολάρια!

Φυσικά, τέτοιες περιπτώσεις δεν τις συναντάς κάθε μέρα, μια συνειδητοποίηση που την έκαναν οι ξένοι που έσπευσαν να αγοράσουν, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία κατά 20%. Δεν το λέμε για να διαφημίσουμε το Βουκουρέστι (γι’ αυτό άλλωστε και ΔΕΝ αναφέρουμε το όνομα του εν λόγω fund), αλλά απλώς για να σας πούμε ότι, ενδεχομένως, να μην είναι και τόσο ”φθηνές” οι μετοχές μας (σε σύγκριση με το διεθνές περιβάλλον, πάντα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v