Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2009

2009: Η κακή αρχή και το ήμισυ του παντός…

2009: Η κακή αρχή και το ήμισυ του παντός…
Αν ισχύει το ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε μάλλον θα πρέπει να ποντάρουμε στο… υπόλοιπο ήμισυ.

Και αυτό γιατί έπειτα από ένα αποκαρδιωτικό 2008 για τους επενδυτές, ούτε και το νέο έτος άρχισε με καλές προϋποθέσεις. Το αντίθετο μάλιστα… Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Όλα τα μετοχικά Α/Κ εσωτερικού γράφουν απώλειες, τα περισσότερα όμως με ποσοστό χαμηλότερο από αυτό της πτώσης του Γενικού Δείκτη.

Όλα τα ομολογιακά Α/Κ εσωτερικού υποχρεώνονται σε ζημίες που συχνά υπερβαίνουν το 1% και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 2%.

Τα περισσότερα από τα διαχείρισης διαθεσίμων εσωτερικού αποδίδουν χαμηλότερα από τις προθεσμιακές καταθέσεις, ενώ περιέργως (έχουν επενδύσει σε μετοχές;) τρία εξ αυτών καταγράφουν απώλειες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και με τα Α/Κ που επενδύουν στο εξωτερικό, με κάπως καλύτερες αποδόσεις όσα επενδύουν σε δολαριακούς τίτλους.

Κατά τα υπόλοιπα, το κλίμα στην αγορά ακινήτων μάλλον επιδεινώνεται παρά βελτιώνεται.

Τώρα, αν κάποιοι ελπίζουν ότι, είτε επειδή φέτος αναμένεται να επενδυθούν πολύ λιγότερα κεφάλαια στα ακίνητα, είτε επειδή τα επιτόκια φαίνεται ότι σταδιακά θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται, θα δούμε και περισσότερες τοποθετήσεις στη Σοφοκλέους, μάλλον θα πρέπει να περιμένουν.

Φαίνεται ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v