Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2009

Σφηνάκια για DEUTSCHE, ΙΝΛΟΤ και… ΑΕΔΑΚ ΙΚΑ

Σφηνάκια για DEUTSCHE, ΙΝΛΟΤ και… ΑΕΔΑΚ ΙΚΑ
ΑΕΔΑΚ-ΙΚΑ: "Γενικός… δερβέναγας" γίνεται με τοποθέτηση της αρμοδίας προϊσταμένης υπουργού (της κ. Φάνης, αν δεν καταλάβατε) πρώην… ΕΛΔΕάρχης, και κατ' επάγγελμα δικηγόρος, ο οποίος καλείται να εποπτεύσει τους κανονικούς διαχειριστές της ΑΕΔΑΚ (σ.σ. τη διαχείριση των αμοιβαίων έχουν, ως γνωστόν, μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες).

Δεν ξέρουμε αν η εφεξής παρουσία του κ. Γ. Κυριακόπουλου (τον οποίον και δεν γνωρίζουμε) θα σηματοδοτήσει και περισσότερες επενδύσεις των Ταμείων σε… μετοχές, δεδομένης της προαναφερθείσας πρότερης δραστηριότητάς του.

Πάντως στην αγορά η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν έχει έως στιγμής πάρει καθόλου καλά σχόλια!

Μεταξύ άλλων, δε, εκφράζεται και η απορία περί του τι εργασιακή εμπειρία και τι πιστοποιήσεις έχει ο εν λόγω "εποπτεύων", για να εποπτεύει τους πιστοποιημένους διαχειριστές των αμοιβαίων της ΑΕΔΑΚ.


DEUTSCHE και… απόνερα: Επικριτές και θιασώτες, όλοι οι παρεπιδημούντες στο Χ.Α. οφείλουν να παραδεχτούν ότι όπως και στις αρχές του 2008 έτσι και φέτος μια έκθεση της Deutsche Bank δημιούργησε τάση.

Από την έκθεση του 2008 επλήγη κατά κύριο λόγο η μετοχή της EFG Eurobank και εν συνεχεία αυτή της Πειραιώς.

Στη φετινή έκθεση τα πυρά δέχτηκαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Τράπεζα Κύπρου. Η συμπεριφορά των δύο τίτλων μετά την έκθεση επιδεινώθηκε έτι περαιτέρω.

Και αυτό γιατί σειρά ξένων επενδυτών προχωρά σε "switch" πουλώντας τους τίτλους των Πειραιώς και Κύπρου και γυρνώντας σε άλλες τράπεζες ή μη τραπεζικά blue chips.

Χθες, για παράδειγμα, κάποιοι ξένοι πουλούσαν Κύπρου - Πειραιώς και αγόραζαν Αlpha Bank και ΟΠΑΠ.

Έτσι είναι, καλώς ή κακώς, οι μεγάλοι οίκοι έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώνουν τις προφητείες τους.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ:
Αίσθηση προκάλεσε σε κάποιους κύκλους της αγοράς η πληροφορία ότι το όνομα του συγκεκριμένου μεγαλοεπιχειρηματία ενεφανίσθη στο διοικητικό συμβούλιο ναυτιλιακής εταιρίας (Dry Ships) συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Οικονόμου.

Μόνο που όπως διαπιστώσαμε πρόκειται για... συνωνυμία!

IΝΛΟΤ: Τον γύρο της αγοράς έκανε τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις η πληροφορία - φήμη ότι κάποιος ξένος ενδιαφέρεται να πουλήσει θέση 2 εκατ. μετοχών στον τίτλο της Intralot (που βρέθηκε χθες στα 3 ευρώ) και ψάχνει αγοραστές.
 
Όλοι το... άκουσαν από κάποιον, όλοι έδειχναν... κάποιον άλλο ως έχοντα την εντολή, αλλά όσους ρωτήσαμε δεν την είχαν.

Μύθος; Ή κάποιος περιμένει μήπως και "ματσάρει" αγοραστές, πριν αρχίσει να βγάζει την προσφορά στο ταμπλό;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v