Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2004

Η ΓΕΝΙΚΗ, το ΜΤΣ και ο… Αλέξανδρος Δουμάς

Εξόχως περίεργη η βραδύτητα την οποία επέδειξε το Μετοχικό Ταμείο Στρατού αναφορικά με την ενημέρωση του χρηματιστηρίου σε σχέση με τη μεταβολή του ποσοστού του στη Γενική Τράπεζα.

Διότι όπως και να το κάνουμε, 27 μήνες είναι πολλοί ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα χρηματιστηριακής (α)διαφάνειας.

Τόσο πολλοί που φέρνουν στο νου το γνωστό βιβλίο του Αλέξανδρου Δουμά… ”Μετά 20 έτη”, ειδικά όταν αφορά ποσοστό της τάξεως του 3,07%, με το οποίο αποκαλύπτεται τώρα (κι όχι οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή) ότι το ποσοστό του ΜΤΣ ανέρχεται από τις 26/10/2001 (έτσι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση κι άρα έτσι θα πρέπει να είναι… υποθέτουμε και ελπίζουμε) στο 38,57%.

Γιατί άραγε το ”θυμήθηκαν” τώρα οι… στρατηγοί, την ώρα που συνεχίζεται από πλευράς αντιπολίτευσης η κριτική για την όλη μεθόδευση του διαγωνισμού εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη Γενική;

Το άλλο μείζον ερώτημα είναι αν υπάρχουν επιτέλους κάποιες κυρώσεις για εκείνους που ενημερώνουν περί αλλαγών στα ποσοστά τους όποτε και όταν θέλουν.

Διότι έτσι όπως πάμε, οι αλλαγές στα μετοχολόγια που επιμελώς δημοσιεύει άπαξ της εβδομάδας το χρηματιστήριο, θα πάψουν να έχουν ιδιαίτερη αξία για τους αναγνώστες τους.

Υ.Γ.: Για όσους ενδεχομένως σπεύσουν να πουν ότι αυτή είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, ο Χαμαιλέων προτείνει να διαπιστώσουν πότε γνωστοποιήθηκε η συμμετοχή της ABN AMRO με 5% στην Aspis Bank και πότε έγινε η ενημέρωση του επίσημου μετοχολογίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v