Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2004

FORTHnet: Ήλθε η ώρα των Κυπρίων της CYTA;

Mε άνοδο κατά 2,44% και όγκο συναλλαγών σχεδόν… τριπλάσιο από το μέσο ημερήσιο όγκο των τελευταίων 10 συνεδριάσεων, αλλά και μεγαλύτερο από οποιαδήποτε συνεδρίαση, κατόπιν της 12/12/04, έκλεισε χθες η μετοχή της FORTHnet. Κι αυτό σε μια συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 2% και οι ανοδικές μετοχές ήταν μόλις… 37!

Δεδομένου ότι η μετοχή δεν κατέγραψε ουσιαστική αύξηση τιμής σε όλο το προηγούμενο διάστημα της ανόδου του Χ.Α., η συμπεριφορά της δημιουργεί… ερώτημα.

Μήπως ήλθε η ώρα να πραγματοποιηθεί η είσοδος των… Κυπρίων της CYTA;

Ίσως δεν θυμάστε τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σημειώνω λοιπόν ότι στις αρχές του Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκαν πληροφορίες, οι οποίες στη συνέχεια ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν, για προχωρημένες συζητήσεις της FORTHnet με τον κυπριακό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, επί των οποίων είχε τονιστεί τότε από το euro2day.gr ότι η υπόθεση δεν ήταν ”του παρόντος”.

Τώρα όμως, μήπως ήλθε η ώρα; Αν είναι έτσι, τότε θα μιλήσουμε για ένα πραγματικά μεγάλο deal, καθώς οι πληροφορίες μας ότι οι Κύπριοι θέλουν ποσοστό της τάξεως του 30% και άνω, όχι από υφιστάμενους μετόχους, αλλά μέσω αύξησης κεφαλαίου, θεωρούνται απολύτως ακριβείς.

Και το 30% της FORTHnet κοστίζει μπόλικα λεφτά (περίπου 30 εκατ. ευρώ ή 10 δισ. δρχ. με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση και χωρίς το premium, που λογικά θα πρέπει να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος για να καταστεί ουσιαστικά βασικότερος μέτοχος της εταιρίας), που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν σημαντικά σχέδια στον… ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v