Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2004

Πέφτουν τα… κεφάλια σαν το χαλάζι

Κόλαση. Ο αποκεφαλισμός του κ. Πάχτα και άλλων εννέα βουλευτών με συνοπτικές διαδικασίες έρχεται λίγες μέρες μετά τη συγκριτικά… βελούδινη καρατόμηση του επικεφαλής των ΕΛΠΕ, κ. Καραχάλιου.

Η ευκολία με την οποία ”εκτελούνται” ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού μάλλον πρέπει να έχει προκαλέσει… σύγκρυο σε σειρά από ”παράγοντες” της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και… περιβόητοι για τα πεπραγμένα τους.

Διότι καταδεικνύει ένα απλό γεγονός. Η νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει αντιληφθεί πλήρως ότι στη συνείδηση του κόσμου τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης έχουν χρωματιστεί έντονα από την έξαρση της διαπλοκής.

Οπότε, στο λίγο διάστημα που απομένει ως τις εκλογές μόνον ένα υλικό τους απομένει για την επιχείρηση… αποχρωματισμού.

Οι… προγραφές όσων φέρονται να εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις συμπεριφορές. ”Δικαίως ή και αδίκως”, όπως μάλλον… αφελώς δήλωσε ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου το Σάββατο, αποκαλύπτοντας πλήρως πόσο ευαίσθητο αισθάνεται πλέον το κόμμα του στην περί ”διαπλοκής” κριτική.

Κι εδώ βέβαια βρίσκεται η πολιτική αχίλλειος πτέρνα της υπόθεσης.

Διότι, η ανάδειξη της διαπλοκής και της σκανδαλολογίας σε θέμα διαρκείας κατά την προεκλογική περίοδο είναι βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης. Κι αν κάθε φορά που δημιουργείται μια ”γκρίζα σκιά”, όπως δήλωσε πάλι ο κ. Παπανδρέου, πέφτει ”δικαίως ή αδίκως” ο πέλεκυς, κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα χωρίς… στελέχη!

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Δικαίως λοιπόν η αντιπολίτευση ξεσκονίζει τώρα τους ”σκανδαλο-φακέλους” της. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, το κλίμα είναι απολύτως πρόσφορο.

Αν το ”νέο” ΠΑΣΟΚ ακολουθήσει την οδό των προγραφών ως δείγμα ”αυτοκάθαρσης”, θα εμφανίζεται συρόμενο από τις πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης, όπως συνέβη με την υπόθεση Πάχτα, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ακριβώς ό,τι ζήτησε ο εκπρόσωπος της Ν. Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Αν πάλι το ”νέο” ΠΑΣΟΚ δεν κάνει τίποτα, τότε πώς θα διώξουν το στίγμα της διαπλοκής;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v