Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2004

Η ”πίτα” των 5 δισ.,το Χρηματιστήριο και ο Γιώργος

Νέους κραδασμούς στην ήδη σοβαρότατα πληγωμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να προκαλέσει η αντίδραση της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο” εξαιτίας του γεγονότος ότι αποκλείστηκε προ ημερών, για μία ακόμη φορά, από τη… νομή μιας μεγάλης πίτας του Τύπου, δηλαδή την υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών των Α.Ε. και ΕΠΕ σε ημερήσια οικονομική εφημερίδα!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια πίτα που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 5 δισ. δρχ. ετησίως, τα οποία και μοιράζονται σήμερα μεταξύ 4 ημερήσιων οικονομικών εφημερίδων.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του ”Χαμαιλέοντα”, εντός των αμέσως επομένων ημερών, ενδεχομένως κι από σήμερα, η εφημερίδα που αποκλείστηκε (σ.σ. ιδιοκτήτρια της οποίας είναι η γνωστή εταιρία έκδοσης περιοδικών Motor Press, η οποία σημειωτέον οδεύει προς το Χ.Α.) πρόκειται να απαντήσει δυναμικά, προβάλλοντας μια σειρά από σημεία της ”διαδικασίας”, τα οποία, ως λέγεται, συνιστούν μείζον θέμα.

Κατά τις ίδιες πηγές, το ”Χρηματιστήριο” φέρεται να είναι η μοναδική εφημερίδα που υπέβαλε εμπρόθεσμα φάκελο προς έγκριση στο υπουργείο Τύπου, πλην όμως άδεια πήραν όλες οι… υπόλοιπες!

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο τραγελαφικό.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν μετ’ επιτάσεως οι θιγόμενοι, ο ίδιος ο υπουργός Τύπου, κ. Χ. Πρωτόπαπας, είχε χορηγήσει άδεια στο ”Χρηματιστήριο” παλαιότερα, την οποία όμως ουδέποτε προσυπέγραψε το υπουργείο Ανάπτυξης του κ. Τζοχατζόπουλου.

Τώρα βέβαια δεν τίθεται θέμα αντιγνωμίας μεταξύ υπουργείων, αφού ο κ. Πρωτόπαπας, ως φαίνεται, άλλαξε… γνώμη κατά τη διάρκεια του διαστήματος που μεσολάβησε.

Άλλη μια ”θολή” υπόθεση λίγες μέρες πριν τις εκλογές, που φαίνεται κι αυτή να δημιουργεί… ”σκιές”, για να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση που χρησιμοποίησε και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για την υπόθεση Πάχτα.

Υ.Γ.: Με τον ρυθμό που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιου είδους αμφιλεγόμενες ιστορίες το τελευταίο διάστημα -στην τελική ευθεία των εκλογών και με δεδομένο ότι δεν μιλάμε για τίποτα αρχάριους της πολιτικής- αρχίζω κι εγώ να αναρωτιέμαι μήπως ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι θύμα εσωτερικής… δολιοφθοράς εκ μέρους ”άσπονδων συμμάχων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v