Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2004

ΔΥΝ: Ενημερωτικό, αποτίμηση και… τεχνολογία

Στο μεταξύ, βέβαια, αρχίσαμε να ρίχνουμε ματιές στο ενημερωτικό δελτίο και προσέξαμε τα τεράστια ποσά που εμφανίζονται για το σκέλος των επενδύσεων σε software, όπως και τα εξίσου τεράστια ποσά (ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών) για κατάλληλη μετασκευή… νοικιασμένου κτηρίου έδρας της εταιρίας.

Είπαμε λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στο site της εταιρίας, μήπως και πάρουμε μια γεύση από το hi-tech περιβάλλον που ”υπόσχεται” το ενημερωτικό.

Τζίφος. Ένα απλό, ρηχό site (www.gymnet.gr), χωρίς τμήμα ενημέρωσης των επενδυτών (για την ακρίβεια χωρίς καμία απολύτως πληροφορία για τους επενδυτές) και με δελτία Τύπου του… 2001! Και μπόλικα server application errors.



Από την άλλη, όπως ίσως θα θυμάστε από προηγούμενο σχόλιο της στήλης, έχουμε ήδη προσέξει όχι μόνο ότι η εταιρία έχει αποτίμηση ”νέας οικονομίας” των καλών εποχών του 1999-2000, αλλά και ότι εμφανίζει απαιτήσεις εννεαμήνου μεγαλύτερες από τον… τζίρο του εννεαμήνου.

Βεβαίως, αν ενσωματώνουν στον τζίρο το ποσό που οι πελάτες θα πληρώσουν τα τρία επόμενα χρόνια, το φαινόμενο αυτό αποκτά μια εξήγηση, δημιουργεί όμως άλλα ερωτήματα, τόσο σε σχέση με τη μελλοντική εξέλιξη της πελατειακής ”εισροής”, όσο και σε σχέση με τα δικαιώματα καταναλωτών που τυχόν θα επιθυμούν να διακόψουν και δεν θα μπορούν.

Διότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να δημιουργήσεις μια ”κρίσιμη μάζα” δεσμευμένων, πλην όμως δυσαρεστημένων πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v