Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2009

Η Druck, oι Γερμανοί και οι απορίες!

Η Druck, oι Γερμανοί και οι απορίες!
Με μια λακωνική ανακοίνωση η Druckfarben Hellas γνωστοποίησε πρόσφατα στο επενδυτικό κοινό ότι η συνεργασία της με τη γερμανική MHM λύθηκε οριστικά.

Και ότι έχει αναπληρώσει την απώλεια της αντιπροσώπευσης των γερμανικών μελανιών μέσω σύναψης συμβάσεων με άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες για τη διανομή των προϊόντων τους στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια.

Αφήνει δε να εννοηθεί ότι θα απαιτήσει ρήτρες από την MHM για τη λύση της συνεργασίας.

Και εδώ ξεκινούν το... ψητό και οι απορίες. Προφανώς για να απαιτήσει ρήτρες η Druckfarben οι Γερμανοί κατήγγειλαν μονομερώς τη σύμβαση.

Στο εμπορικό κομμάτι η συνεργασία έχει ήδη λυθεί. Στο μετοχικό σκέλος όμως;

Ως μέρος της εμπορικής συμφωνίας με την οποία δεσμεύονταν η Druckfarben και η MHM Holdings η τελευταία απέκτησε το 2005 το 10,08% της ελληνικής εισηγμένης και το κρατάει ακόμα.

Με τη συμφωνία να έχει λυθεί με την ευθύνη των Γερμανών, ενδεχόμενα options που υπήρχαν για το παραπάνω ποσοστό λογικά δεν υφίστανται.

Επομένως, η MHM είναι πλέον ένας απλός μέτοχος της Druckfarben, κατέχοντας όμως ποσοστό που της επιτρέπει να δυσκολεύει τον βασικό μέτοχο βάσει των προνομίων που παρέχει ο αναθεωρημένος 2190.

Αν μη τι άλλο, η υπόθεση αποκτά ενδιαφέρον.

Υ.Γ.: Στο καθαρά λειτουργικό κομμάτι, η εισηγμένη καλείται να αντικαταστήσει περίπου το 23% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της (τουλάχιστον με τα στοιχεία α΄ εξαμήνου 2008) και το 14,15% του συνολικού ενοποιημένου μικτού περιθωρίου κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v