Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2009

Απέφυγε τις... κακοτοπιές η Intralot!

Απέφυγε τις... κακοτοπιές η Intralot!
Ωραία τα χαμόγελα και τα αισιόδοξα λόγια (τζάμπα είναι), αλλά, βρε αδερφέ, με το πρώτο τρίμηνο να αποτελεί ήδη παρελθόν θα μπορούσαν να ειπωθούν και δυο λόγια σταράτα για το guidance.

Ο λόγος για την προχθεσινή γενική συνέλευση μετόχων της Intralot, όπου ο CEO της απέφυγε επιμελώς τις... "κακοτοπιές" (π.χ., θα μπορούσε να προϊδεάσει το επενδυτικό του ακροατήριο για το τι έγινε στο πρώτο τρίμηνο, σαν μπούσουλας για το υπόλοιπο της χρονιάς, αλλά προφανώς το απέφυγε).

Τη λιτή εκτίμηση δε ότι θα έχουμε για φέτος "αυξημένους τζίρους και ίδια κέρδη με πέρυσι' (αυτό δεν αρέσει καθόλου στους αναλυτές) περισσότερο με ευχολόγιο μας ακούγεται παρά με guidance, ιδίως όταν την άλλη στιγμή λέμε ότι χρειαζόμαστε λεφτά μέσα από ένα ομολογιακό δάνειο (κι ΑΛΛΑ λεφτά;).

Αλήθεια, γιατί;

Επίσης, η εταιρία εδώ και καιρό αντιμετωπίζει θέμα μειωμένης αξιοπιστίας εξαιτίας της εμφανούς άρνησής της να δημοσιοποιεί αρνητικές εξελίξεις και αντίθετα την τάση να ωραιοποιεί τις αρνητικές καταστάσεις.

Θα μπορούσε, π.χ., να μας πει τι γίνεται από πλευράς κερδοφορίας στην Τουρκία (ναι, εκείνο τον διαγωνισμό για το αθλητικό στοίχημα που μειοδότησε η Intralot, αποδεχόμενη το... 1,4% του τζίρου από τα διψήφια ποσοστά που είχε πριν), τι συνέβη στη Νιγηρία και είναι διάχυτη η εντύπωση ότι έφυγαν... νύκτωρ και γιατί δεν έχει ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πότε (επιτέλους) θα πάρουν μπρος τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την Αίγυπτο, τα οποία δεόντως διατυμπανίστηκαν, και πότε θα δούμε... 1 ευρώ να έρχεται από την περιβόητη και επίσης διατυμπανισθείσα άδεια του Ισραήλ.

Για να μην πάμε στα περί των κερδοφόρων δραστηριοτήτων αλλαχού, όπως στη... Νότια Αφρική και στην Αυστραλία, όπου στην τελευταία οι τζίροι -αν δεν κάνουμε λάθος- υπολείπονται του προϋπολογισμού ήδη άνω των 200 εκατ. δολαρίων.

Δεν θα έπρεπε, άραγε, οι μικρομέτοχοι να γνωρίζουν αυτές τις "λεπτομέρειες" για να ξέρουν αν τα χαμόγελα στις φάτσες των εναγκαλιζομένων στη συνέλευση των κ. Κόκκαλη και Αντωνόπουλου είναι veritable και original ή απλώς και αυτά μέσα στο παιχνίδι των εντυπώσεων;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v