Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2009

Τα malls, οι διαδηλώσεις και οι… ευνοούμενοι

Τα malls, οι διαδηλώσεις και οι… ευνοούμενοι
Φουντώνουν οι αντιδράσεις εναντίον του σχεδιαζόμενου εμπορικού κέντρου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου, καθώς χθες (10 Μαΐου) έγιναν για τον σκοπό αυτό συναυλίες, αθλητικοί αγώνες, κλεισίματα δρόμων και άλλες σχετικές εκδηλώσεις, οργανωμένες μάλιστα από τον (δεξιά ελεγχόμενο) δήμο.

Όσοι γνωρίζουν τα πράγματα δεν εκπλήσσονται με κάτι τέτοια, καθώς είχαμε δει στο Γαλάτσι ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών να... παρελαύνει με τα σχετικά πανό μαζί με τους μαθητές, τους αντιστασιακούς και τους προσκόπους, στο πλαίσιο της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου!

Η ιστορία ξεκινά από παλιά όταν οι "αριστεροί" αντιδρούσαν με συναυλίες και με άλλες διαμαρτυρίες προκειμένου να μη γίνουν καν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Πόσο μάλλον αντιδρούν τώρα επειδή στη θέση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων επιδιώκεται να δημιουργηθεί... καπιταλιστικό εμπορικό κέντρο.

Πολλές διαμαρτυρίες όμως υπάρχουν και από τους τοπικούς καταστηματάρχες, οι οποίοι πέρα από τα "γειτονικά" Mall και Golden Hall θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη "μεγαθήριο" αυτή τη φορά μέσα στο... ίδιο τους το σπίτι.

Και τέλος, αντιδρούν επίσης και πολλοί από τους υπόλοιπους πολίτες, φοβούμενοι νέα επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, καθώς μετά τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου και της Αττικής Οδού το Γαλάτσι έχει μετατραπεί ίσως στην περιοχή με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αττική.

Αν προστεθεί τώρα και το καινούργιο εμπορικό κέντρο, λένε, θα μπαίνεις στη Λεωφόρο Γαλατσίου το πρωί και θα βγαίνεις από την οδό Βεΐκου το βράδυ...

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, πώς θέλετε ο δήμος να μη βγει... βασιλικότερος του βασιλέως στις διαμαρτυρίες, τώρα μάλιστα που δεν απέχουν και πολύ οι επόμενες δημοτικές εκλογές;

Το ζήτημα είναι ότι κάτι με την υπόθεση του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, κάτι με το Γαλάτσι, κάτι η γενικότερη οικονομική κρίση και η πιστωτική στενότητα, έχει αρχίσει να διαμορφώνεται αβεβαιότητα στην αγορά για το πόσα ακόμη τελικά από τα σχεδιαζόμενα εμπορικά κέντρα (τουλάχιστον στην Αττική) θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν (αύριο Τρίτη, τα εγκαίνια του West Plaza).

Και η αντίληψη αυτή φαίνεται να λειτουργεί υπέρ των ήδη υπαρχόντων "παικτών" (Lamda Development, Pasal) και εναντίον των εμπορικών επιχειρήσεων, που όχι μόνο βλέπουν τις επιλογές διεύρυνσης των δικτύων τους να περιορίζονται αλλά και διαπιστώνουν ότι οι "πιέσεις" που ασκούν για μειώσεις των ενοικίων μάλλον αμβλύνονται παρά ενισχύονται από τις συγκεκριμένες εξελίξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v