Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2004

To deal Eurobank - Intertrust και η… ουρά του

Μεγάλης σημασίας υπόθεση για τα δεδομένα και τις συνθήκες της ελληνικής αγοράς αποτελούν οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Intertrust ΑΕΔΑΚ από τον όμιλο Eurobank.

Όσον αφορά στην αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, το γεγονός ότι ο όμιλος Eurobank διαθέτει ήδη τη μεγαλύτερη σε υπό διαχείριση κεφάλαια εταιρία του χώρου και ότι προτίθεται να εξαγοράσει τη μεγαλύτερη μη τραπεζική εταιρία (5η στη συνολική κατάταξη) τα λέει όλα όσον αφορά στον βαθμό συγκέντρωσης και τη μεταβολή της σχετικής ισχύος των τραπεζικών ομίλων στον συγκεκριμένο χώρο.

Πέραν αυτών, όμως, το γεγονός ότι λέγονται πολλά για ευρύτερη συνεργασία μεταξύ του ομίλου Eureko (που ελέγχει τον όμιλο Interamerican και τις θυγατρικές του, κατόπιν της πώλησης που έκλεισε προ ετών ο τότε βασικός μέτοχος Δημήτρης Κοντομηνάς) και του ομίλου Eurobank, στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, δημιουργεί άλλου τύπου σενάρια.

Σενάρια τα οποία δεν περιορίζονται στη μνημόνευση και απαρίθμηση των χρηματασφαλιστικών (banc assurance) ”συνεργειών” που θα δημιουργούσε η στρατηγική συνεργασία μεταξύ ενός μεγάλου τραπεζικού και ενός μεγάλου ασφαλιστικού δικτύου.

Μην ξεχνάμε ότι σήμερα η Eurobank δεν διαθέτει δική της ισχυρή ασφαλιστική εταιρία.

Αρκετοί επίσης είναι αυτοί που θυμούνται ότι παλαιότερα ο όμιλος Λάτση υπήρξε ο αγοραστής της τράπεζας Ιnterbank, που είχε δημιουργήσει ο κ. Κοντομηνάς, και η σκέψη τους τρέχει τώρα στη… Νova Bank, τα Αμοιβαία της οποίας άλλωστε τελούν υπό τη διαχείριση της Intertrust ΑΕΔΑΚ.

Κι έτσι καταλήγουν να αναρωτιούνται αν η ιστορία ενίοτε επαναλαμβάνεται σε… μεγαλύτερη κλίμακα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v