Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2004

Ευρωσυμμετοχές: Μην είδε κανείς την...αύξηση;

Τι ακριβώς συμβαίνει με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των Ευρωσυμμετοχών Κεφαλαίου, ή για να κυριολεκτήσουμε, με τις απανωτές… αναβολές της;

Θυμίζουμε ότι στις 26/11/203 έγινε γενική συνέλευση κατά τη διάρκεια της οποίας ανακλήθηκε προηγούμενη απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ”λόγω παρόδου του προβλεπομένου χρόνου” και ελήφθη νέα απόφαση, για αύξηση κατά 19,18 εκατ. ευρώ, με τιμή διάθεσης 1,05 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειωτέον δε ότι υπήρξε και πρόληψη για την περίπτωση που δεν καλυφθεί ολοσχερώς η αύξηση, ενώ λήφθηκε και απόφαση για εκχώρηση της αρμοδιότητας έκδοσης μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων και δανείων με δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Έκτοτε βέβαια, ούτε ομολογιακό δάνειο συνάφθηκε, ούτε και οι διαδικασίες της αύξησης φαίνεται να προχώρησαν, αφού μόλις προχθές η εταιρία ενημέρωσε το ΧΑ (κατόπιν σχετικής ερώτησης του τελευταίου, για να εξηγούμεθα) ότι η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί!

Γιατί όμως δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες;

Διότι, αναφέρει η εταιρία, τα χρονικά περιθώρια του νόμου περί ανωνύμων εταιριών είναι ..περιορισμένα (στην περίπτωσή της φαίνεται ότι πράγματι της πέφτουν περιορισμένα αφού έχει καταφέρει να μην τα προλάβει όχι μία, αλλά δύο φορές - είναι να απορεί κανείς πώς τα καταφέρνουν όλες οι υπόλοιπες εταιρίες!) αλλά κι επειδή έχουν δρομολογηθεί, λέει, κάποιες ”επιχειρηματικές εξελίξεις” περί των οποίων όμως ουδεμία περαιτέρω... αναφορά γίνεται στο σχετικό κείμενο!

Το θέμα της αύξησης, καταλήγει η Ευρωσυμμετοχές, θα τεθεί εκ νέου στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει εντός του Μαΐου (τρίτη και φαρμακερή που λένε!!!)

Ποιες να είναι… άραγες αυτές οι επιχειρηματικές εξελίξεις που εμποδίζουν ως τώρα την πραγματοποίηση της αύξησης;

Σημειωτέον ότι η εταιρία συμμετοχών παρουσίασε το 2003 μείωση του τζίρου και των λειτουργικών κερδών (προ φόρων και τόκων), ενώ τα κέρδη προ φόρων του 2002, μετατράπηκαν σε ζημιές 795.000 ευρώ το 2003.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε χθες στα 1,18 ευρώ, ενώ το χαμηλό 52 εβδομάδων σύμφωνα με τα στοιχεία της Telerate, βρίσκεται στα 0,9 ευρώ και το υψηλό 52 εβδομάδων στην τεράστια απόσταση των 4,37 ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v