Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2004

Νέες εισαγωγές, μειοψηφίες και δικαιώματα

Το θέμα της περιορισμένης ρευστότητας και εμπορευσιμότητας των εισηγμένων, αλλά και η ”ατυχής” πορεία πολλών νέων εισαγωγών το τελευταίο διάστημα κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση δημοσιογράφων με τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου κ. Αλεξάκη.

Διπλωματικά ο πρόεδρος υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει ο νέος Κανονισμός, χωρίς να διαφωνήσει ότι η περιορισμένη εμπορευσιμότητα των περισσοτέρων εισηγμένων αποτελεί πρόβλημα. Ετάχθη όμως υπέρ της... σταδιακής προσέγγισης του προβλήματος.

Ομοίως και στο θέμα της τιμολόγησης των νέων εισαγωγών, η στάση ήταν διπλωματική.

Εν τούτοις η παρατήρηση του αντιπροέδρου Σ. Λαζαρίδη ότι στο νέο Κανονισμό προβλέπονται με σαφήνεια τα απαιτούμενα όρια ελεύθερης διασποράς για οποιαδήποτε εισαγωγή, αλλά και η αναφορά του στο γεγονός ότι είναι πλέον τεχνικά εφικτή η πραγματοποίηση ”ανοικτών” και όχι ”κλειστών” (βλέπε... δειγματοληπτικών) διαδικασιών book building (μέσω των οποίων θα καθορίζεται η τιμή) έδειξαν ότι ο… προβληματισμός υπάρχει.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Αλεξάκη και στα γνωστά θέματα με τους ”κουμανταδόρους” των δεικτών FTSE. Όπως τόνισε, οι διαδικασίες επαναξιολόγησης δεν θα ξεκινήσουν πριν από το Σεπτέμβριο και θα διαρκέσουν έως και 12 μήνες.

Πλην όμως, είπε χαρακτηριστικά, δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα, προκειμένου να καλυφθούν οι -τεχνικές κυρίως- απαιτήσεις των ξένων θεσμικών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε ένα μη τεχνικό παράπονο των ξένων που εδώ στα πέριξ μέχρι στιγμής το περνάμε στο… ντούκου.

Την ΑΝΕΠΑΡΚΗ προστασία των δικαιωμάτων μειοψηφίας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v