Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2004

Κατασκευαστικές: ...Κι όποιος αντέξει!!!

Αυτόπτης μάρτυρας (και φανατικός της στήλης) μας μετέφερε πόσο δεικτικός, πλην όμως και... αποκαλυπτικός, ήταν ο πρόεδρος της Παντεχνικής, κ. Γιόκαρης, στην πρόσφατη παρουσίαση της εταιρίας του στον ΣΜΕΧΑ.

Χωρίς δυσκολίες αναφέρθηκε σε πολλά ευαίσθητα σημεία που αφορούν στον κλάδο και μάλιστα ενώπιον αρκετών παραγόντων της αγοράς.



Για τον κλάδο: ”Μπροστά μας έχουμε κρίση(!!!). Μετά την Ολυμπιάδα ο κλάδος θα βρεθεί σε νέα φάση αναδιάρθρωσης. Αυτό για μας είναι καλό γιατί έχουμε κεφάλαια και μπορούμε να αντέξουμε σε νέες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση νέων έργων. Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μόνο οι μεγάλοι με τα αυτοχρηματοδοτούμενα μπορούν να αντέξουν”.



Για τα κέρδη των κατασκευαστικών: ”Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εταιρίες δούλευαν με εξωπραγματικά περιθώρια κέρδους. Τώρα η αγορά έχει εξορθολογισθεί. Με αυτά τα περιθώρια θα δουλέψουμε και όποιος αντέξει”.



Για το έργο της μαραθώνιας διαδρομής: ”Είναι το μόνο έργο το οποίο ευχόμουν να... μην πάρω. Ξέρεις τι είναι να σε ελέγχει ο Καραμανλής κάθε πρωί που θα πηγαίνει από το σπίτι του στη Ραφήνα στο γραφείο του;.

Τέτοιο έργο χρειάζεται δύο χρόνια για να τελειώσει και σε 4 μήνες θέλουν να έχει ολοκληρωθεί. Δύσκολο το εγχείρημα που ανέλαβε ο ανάδοχος. Πιστεύω ότι στα Ολυμπιακά έργα τα εργοτάξια θα δουλεύουν μέχρι την παραμονή των Αγώνων”.



Για την κερδοφορία τριμήνου: ”Δεν έχουμε ακόμα τα μεγέθη. Αυτό είναι αποτέλεσμα των λογιστηρίων των κοινοπραξιών οι οποίες μας δίνουν τα μεγέθη της περιόδου λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας (!)”.

Αυτά εν ολίγοις, για να ξέρουμε πώς έχουν τα πράγματα.

Για τη... μεταφορά

Ο Χαμαιλέων

Υ.Γ.: Παρατηρήστε πόσο συχνές είναι οι αναφορές στο ”όποιος αντέξει”, συνδυάστε το με την αναφορά του κ. Γιόκαρη σε επερχόμενη κρίση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τις αντοχές μεγάλου μέρους ενός κλάδου που αν μη τι άλλο ανέλαβε έναν πραγματικό πακτωλό έργων τα τελευταία χρόνια!

Μήπως θα έχουμε και πάλι το φαινόμενο ”πτωχών εταιριών” με... πλούσιους βασικούς μετόχους;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v