Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2004

Σκάει η ”φούσκα” της Εμπορικής…

Ο ”Χαμαιλέων” (και το euro2day.gr) δικαιώνονται. Ατυχώς η περίσταση δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου, και πολύ περισσότερο οι δηλώσεις Προβόπουλου, αποδεικνύουν ότι η εικόνα της Εμπορικής το 2003 και οι δήθεν προσδοκίες για το 2004 ήταν απλώς μια… ”φούσκα”!

Υποθέτουμε ότι ο κ. Στουρνάρας δεν θα εμφανιστεί για να υπερασπιστεί το υποτιθέμενο ”έργο” του, καθώς οι πληροφορίες μας λένε ότι τα στοιχεία όσον αφορά στους ”σκελετούς” στα ντουλάπια είναι συντριπτικά.

Υποθέτουμε ακόμη ότι η συγκράτηση της τιμής χθες (αφού είχε προηγηθεί αδικαιολόγητος καλπασμός προ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων) οφείλεται στις –για να το πούμε… κομψά- ιδιομορφίες της ελληνικής αγοράς.

Άλλωστε, δεόντως κομψές ήταν και οι διατυπώσεις των μεγάλων ΑΧΕ, οι οποίες, αφού προειδοποίησαν ότι θα αναθεωρήσουν ριζικά προς τα κάτω (έως και στο… ήμισυ) τις προσδοκίες τους για τα αποτελέσματα της Εμπορικής το 2004, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι προς το παρόν δεν μεταβάλλουν τις συστάσεις τους για την τράπεζα.

Προφανώς ο κ. Προβόπουλος δικαιούται χρόνου και ”στήριξης” στο δύσκολο έργο του να κάνει την Εμπορική turn around story.

Όλα αυτά, όμως, ουδόλως μπορούν να στηρίξουν την τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής. Το νου σας στο… ξεφόρτωμα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v