Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2004

…Κι αρχίζουν οι ”παράπλευρες” απώλειες

Πάνε λίγες μέρες τώρα (από την Παρασκευή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι) που προειδοποιήσαμε ότι μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού της Εμπορικής έχει αρχίσει να υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο ”ηρωικής” εξόδου των Γάλλων!

Το σίγουρο είναι ότι η πλευρά της Credit Agricole δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με την ως τώρα πορεία της τράπεζας, αλλά και των θυγατρικών της. Είναι επίσης ”κοινό μυστικό” -αφού όλη η τραπεζική ”πιάτσα” το γνωρίζει- ότι τα προϊόντα... γαλλικής εμπνεύσεως διόλου δεν έχουν περπατήσει στην αγορά μας, για λόγους που μάλλον δεν πρέπει να σχετίζονται με την… προέλευσή τους.

Στην πράξη, βέβαια, αν οι Γάλλοι φύγουν τώρα, και ζημίες σοβαρές θα γράψουν (αφού έχουν αγοράσει σε πολύ υψηλότερες τιμές τις οποίες κανένας άλλος τραπεζίτης δεν θα δεχτεί τώρα να πληρώσει) και ”πρόστιμο” θα πρέπει να πληρώσουν.

Αν σκεφτούν πραγματικά να φύγουν, αυτό θα είναι εντελώς αποκαρδιωτικό για την κατάσταση της ελληνικής τράπεζας.

Το ενδεχόμενο αυτό, πάντως, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το μείζον θέμα που άφησαν πίσω τους ο κ. Παπαντωνίου (τότε αρμόδιος υπουργός) και ο κ. Στουρνάρας ως πρόεδρος του ομίλου:

Τη συμφωνία που υπεγράφη τότε μεταξύ των Γάλλων και των Ελλήνων, μια συμφωνία-”αγκάθι”, η οποία -όπως μόνο δύο τρία ΜΜΕ είχαν πρόσφατα καυτηριάσει- είναι επαχθής για το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και για την ίδια την τράπεζα (ασχέτως αν με τα χάλια που έχει η Εμπορική είναι τελικώς άσχημη… και για τους Γάλλους!).

Επί του θέματος αυτού ο κ. Προβόπουλος πολύ διπλωματικά έκανε χθες τον… Εγγλέζο, παραπέμποντας ουσιαστικά στον αρμόδιο υπουργό.

Εμείς απλώς θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει πλέον και πρέπει να πει την αλήθεια στους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v