Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2009

Μια έκθεση "χαστούκι" στην αισιοδοξία των αγορών

Μια έκθεση χαστούκι στην αισιοδοξία των αγορών
Η έκθεση διοίκησης της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, μιας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές ελληνικών συμφερόντων, δεν μασάει τα λόγια της.

Χαρακτηρίζει πρόσκαιρη τη βελτίωση των παραγγελιών, διεθνώς, ως αποτέλεσμα της μείωσης των αποθεμάτων έπειτα από ένα βίαιο ξεστοκάρισμα και ως εκ τούτου δηλώνει ότι το αίσθημα αισιοδοξίας των κεφαλαιαγορών δεν το συμμερίζεται η βιομηχανία!

"Το πρόσφατο αίσθημα αισιοδοξίας από τις χρηματαγορές δεν το συμμερίζονται οι μεγάλοι παραγωγοί στις βιομηχανίες με τις οποίες σχετίζεται ο όμιλος S&B" αναφέρει η έκθεση διοίκησης που συνοδεύει τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου.

Και οι πελάτες της S&B δεν είναι τυχαία μεγέθη.

Η επιχείρηση της οικογένειας Κυριακόπουλου εξορύσσει μπεντονίτη, περλίτη και βωξίτη σε όλο τον κόσμο και πουλά στις μεγαλύτερες βιομηχανίες χάλυβα, χυτηρίων, σιδερομεταλλευμάτων αλουμινίου καθώς και σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες.

Οι πελάτες της S&B, όπως και όλες οι επιχειρήσεις παγκοσμίως, αναλώθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της φετινής χρονιάς στην εντατική διαχείριση των αποθεμάτων τους και του κεφαλαίου κίνησης.

Περικόπτοντας την παραγωγή λόγω της μείωσης της τελικής ζήτησης και βεβαίως τις παραγγελίες.

Όπως σημειώνει η έκθεση της S&B, "στο πλαίσιο αυτό, είναι ιδιαίτετα αβέβαιο να χαρακτηριστεί η οποιαδήποτε φαινομενικά θετική κινητικότητα σε επίπεδο παραγγελιών ή πωλήσεων ως αποτέλεσμα μιας μακροπρόθεσμης λειτουργικής αλλαγής", εννοώντας ότι η οποιαδήποτε αναθέρμανση των παραγγελιών ήταν αποτέλεσμα αντανακλαστικής κίνησης έπειτα από το βίαιο destocking των προηγούμενων μηνών.

Το μόνο θετικό σημάδι της έκθεσης είναι η εκτίμηση πως υπάρχει η πιθανότητα οι προσαρμογές των αποθεμάτων να ολοκληρωθούν σταδιακά και οι ρυθμοί παραγωγής να επανέλθουν (όχι όμως στα επίπεδα του 2008), με θετικό αντίκτυπο στους όγκους πωλήσεων.

Η S&B, πάντως, λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας διατηρεί τον πήχη χαμηλά και περιμένει ότι θα συνεχιστούν οι χαμηλοί όγκοι πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v