Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2009

Τα μεγάλα έργα και η… προεκλογική προπαγάνδα

Τα μεγάλα έργα και η… προεκλογική προπαγάνδα
Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έδωσε στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της Εγνατίας Οδού, ενώ μαζί με τον πρωθυπουργό επισκέφτηκε το εργοτάξιο του μετρό στον Άλιμο, όπως επίσης και το έργο της Ψυτάλλειας.

Τότε, ο υπουργός είχε ισχυριστεί πως οι επισκέψεις αυτές δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τις εκλογές.

Το ίδιο προφανώς θα ισχυριστεί ο υπουργός και τώρα, παρά την έντονη… μυρωδιά εκλογών, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα -εν όψει μάλιστα και της Έκθεσης της Θεσσαλονίκης- το ΥΠΕΧΩΔΕ προγραμματίζει σειρά επισκέψεις σε εργοτάξια μεγάλων έργων. Ήδη, προχθες ο κ. Σουφλιάς πήγε στην Πελοπόννησο, προκειμένου να δώσει στην κυκλοφορία τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας Αρτεμισίου, έργο που αποτελεί μέρος του οδικού άξονα Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη που κατασκευάζει η κοινοπραξία Μωρέας των ομίλων Ελλάκτωρ και Intracom.

Όμως, εκτός από τις επισκέψεις σε εν εξελίξει έργα, το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει να "ρίξει" στη μάχη των εντυπώσεων και τα έργα που βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά.

Έτσι, το προσεχές διάστημα (τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου) αναμένεται να δημοπρατήσει το πολύπαθο έργο των επεκτάσεων της Αττικής Οδού αλλά και εκείνο του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης.

Αλήθεια, με την υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης το ΥΠΕΧΩΔΕ θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του, ή μήπως η ανακοίνωση της οριστικής ματαίωσης του έργου θα αργήσει κι άλλο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v