Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2004

ΕΜΠΟΡΙΚΗ: Το ”φέσι” των 30 εκατ. ευρώ!

Στο ύψος των… 30 εκατ. ευρώ (περίπου 10,2 δισ. δρχ, για όσους εξακολουθούν να δυσκολεύονται με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα), λένε οι πληροφορίες της στήλης ότι προσδιορίζεται το… ”φέσι” που έφαγε η Εμπορική από την περιβόητη πλέον επιχείρηση Αυγερινοπούλου.

Το ύψος του ποσού, αλλά και το γεγονός ότι οι καλύψεις που είχε η τράπεζα έναντι των δανείων που έδωσε αποδείχθηκαν… ανύπαρκτες δικαιολογούν απολύτως τον ρόλο του ”ανακριτού” που ανατέθηκε στον εξαιρετικά έμπειρο κ. Κροντηρά.

Εν τούτοις το θέμα αυτό δεν είναι το μόνο. Οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι στην περίπτωση της Εμπορικής Κεφαλαίου ανακαλύφθηκαν ”πράγματα και θάματα” για αυτό και ο… πέλεκυς έπεσε σε πολύ κόσμο.

Μόνο που το… πέσιμο έγινε με πολύ… κομψότητα (λέγε με εθελούσια έξοδο). Κι αυτό δημιουργεί ομολογουμένως κάποια ερωτήματα.

Διότι από τη μία η νέα διοίκηση δεν εισάκουσε την απαίτηση των μετόχων να μην απαλλαγεί η παλαιά διοίκηση, κι από την άλλη, κάποιοι που ενδεχομένως έγιναν… πλούσιοι από την Εμπορική, εμφανίζονται να λαμβάνουν τώρα μια ”εθελούσια έξοδο” για να αποχωρήσουν (και να χαρούν με άνεση την περιουσία που απέκτησαν;)

ΥΓ: Μπορεί για τους κοινούς θνητούς το τραπεζικό μας σύστημα να ”απαιτεί” υποθήκες και άλλα τέτοια για να δώσει ένα μικροδάνειο, για τους ”επωνύμους” όμως αρκεί ως φαίνεται ο… λόγος τους. Α ρε ”Basle ΙΙ” που τους χρειάζεται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v