Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2009

Σφηνάκια για Πειραιώς, ΑΤΕ και MOH

Σφηνάκια για Πειραιώς, ΑΤΕ και MOH
Motor Oil: Επενδύσεις που θα ξεπεράσουν, τελικώς, τα 100 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογίσει θα υλοποιήσει κατά την τρέχουσα χρήση η Motor Oil , κυρίως λόγω της επιτάχυνσης του ρυθμού υλοποίησης της νέας μονάδας αργού πετρελαίου.

Ήδη κατά το α΄ εξάμηνο η συνολική επενδυτική δαπάνη ανήλθε στα 88,3 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 66 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν για τη νέα μονάδα απόσταξης αργού πετρελαίου.

Επιπλέον, περί τα 10 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν για έργα αύξησης της δυναμικότητας των αποθηκευτικών χώρων του διϋλιστηρίου με κατασκευή δεξαμενών, ενώ 1,6 εκατ. ευρώ δαπανήθηκε για την αναβάθμιση του συγκροτήματος παραγωγής λιπαντικών.

Με βάση το ύψος και την πορεία των επενδύσεων κατά το α΄ εξάμηνο η διοίκηση της Motor Oil εκτιμά ότι για το σύνολο της χρήσης θα ξεπεραστεί η αρχική εκτίμηση για επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ λόγω της επιτάχυνσης στο ρυθμό κατασκευής της νέας μονάδας απόσταξης αργού πετρελαίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία της, το νωρίτερο δυνατό εντός του 2010.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι οι όγκοι πωλήσεών της θα διαμορφωθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα και στο β΄ εξάμηνο, χωρίς, όμως, να είναι δυνατή η διατύπωση εκτίμησης ως προς τα περιθώρια διύλισης, τα οποία λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας ενδέχεται να παρουσιάσουν έντονη μεταβλητότητα.

Τράπεζα Πειραιώς: Και η Τράπεζα Πειραιώς μετά τις Proton Bank και Alpha Bank απεικόνισε λογιστικά τα κεφάλαια (σ.σ. ομόλογο) που έλαβε από το Δημόσιο έναντι προνομιούχων μετοχών ως στοιχείο καθαρής θέσης.

Η τράπεζα προχώρησε στην παραπάνω κίνηση θεωρώντας βέβαιη την οριστικοποίηση της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομίας για τροποποίηση του πλαισίου ως το τέλος του 2009.

Έτσι, απέφυγε να επιβαρύνει τα αποτελέσματά της με 4,1 εκατ. ευρώ στο διάστημα 21/5 με 30/6 επιβαρύνοντας απευθείας την καθαρή της θέση.

ΑΤΕ: Μεγέθη κόντρα στη συνολική τάση των τραπεζών εμφανίζει η Αγροτική Τράπεζα.

Δεν είναι μόνο το ότι πέτυχε να αυξήσει τα κέρδη της κατά το α΄ εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Στο καθαρά core business, δηλαδή στα καθαρά έσοδα από τόκους πέτυχε να εμφανίσει στο β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τα καλύτερα αποτελέσματα από το... 2004.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν στα 180,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας σε σχέση με το α΄ τρίμηνο αύξηση κατά 14,7%

Τα κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν από αυξημένα έσοδα trading τα οποία στο εξάμηνο ανήλθαν στα 120 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 60 εκατ. ευρώ αποτελούν κέρδη από πώληση ομολόγων και ως εκ τούτου είναι πραγματοποιηθέντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v