Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2004

Οι κακοπροαίρετοι ψιθυριστές της αγοράς

Κάποιοι ..κακοπροαίρετοι άρχισαν χθες το απόγευμα να φωνάζουν διότι η πτώση της τιμής στη μετοχή του ΟΤΕ ”δικαιολογήθηκε” μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, όταν έγινε γνωστό επίσημα ότι φέτος θα διανεμηθεί μόλις το.. μισό μέρισμα σε σχέση με πέρυσι, από τον Οργανισμό.

Κι αυτό γιατί-άκουσον άκουσον τι λένε οι αθεόφοβοι- θεωρούν ότι κάποιοι εδώ και στο εξωτερικό, προφανώς το έμαθαν νωρίτερα κι έριξαν γερά χαστούκια στη μετοχή.

Κάποιοι άλλοι μάλλον… ανάγωγοι και ευφάνταστοι, συνδέουν με τα συγκεκριμένα συμβάντα και τις αντικρουόμενες εκθέσεις ξένων οίκων που κυκλοφόρησαν επίσης χθες (προφανώς από… σύμπτωση).

Για να καταλάβετε όμως ότι δεν υπάρχουν όρια στην… κακοήθεια ορισμένων, σημειώστε ότι υπάρχουν γλώσσες τόσο… κακές που να υποστηρίζουν ότι η έκθεση που κυκλοφόρησε προχθές από τη UBS κι ανεβάζει ”με το καλημέρα” την τιμή στόχο της Εμπορικής από τα 19 στα 29 ευρώ (μετρήστε μόνοι σας πόσο πάνω από το 50% είναι η ποσοστιαία αύξηση της τιμής στόχου) είναι λέει… στημένη.

Τολμούν μάλιστα να ισχυρίζονται ότι προφανέστατα συνδέεται με προσπάθειες να γίνει κάποιο placement από πλευράς της τράπεζας, είτε από την πλευρά των γάλλων της Credit Agricole

Τσ, τσ, τσ… μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Τέτοια πράγματα λέγονται από κάποιους ανάλγητους… ψιθυριστές, κι αναγκάζεται ο κ. Δράκος, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Εισηγμένων Εταιριών να γράφει άρθρα, μπας και κατανοήσουμε πόσο εξαιρετικές είναι οι ελεγκτικές μας διαδικασίες και πόσο σύγχρονη έχει γίνει η κεφαλαιαγορά μας.

ΥΓ: Εμείς, ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην προηγμένη Σοφοκλέους θα είμαστε στην…τσίτα και θα περιμένουμε. Κι ελπίζουμε να μην γίνει κανένα… λάθος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v