Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2009

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Jumbo και Intracom

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Jumbo και Intracom
ΟΠΑΠ: Ανάσα χάρισε στον ΟΠΑΠ η προκήρυξη των εκλογών καθώς αφενός θα καθυστερήσει η εφαρμογή της επέκτασης του φόρου σε όλα τα καθαρά κέρδη από τυχερά παιχνίδια και αφετέρου πάει στις ελληνικές καλένδες ο διαγωνισμός για το Ξυστό.

Και αυτή η ανάσα αποτυπώθηκε και στο ταμπλό. Οι μεγάλες πωλήσεις που εκδηλώνονταν στον τίτλο από τη Σεβρέ και από άλλους brokers ηρέμησαν.

Όπως ηρέμησαν και οι συστάσεις εξόδου από τον τίτλο που έβγαζαν ανεπίσημα οι brokers για μεγάλους πελάτες τους.

Οι πληροφορίες λένε πως μεταξύ των πωλητών ήταν και funds της Capital.

Υ.Γ.:  Η Capital χρησιμοποιεί συχνά τη Σεβρέ ως broker για τις αγοραπωλησίες της στον ΟΠΑΠ.

Jumbo: Δεν δείχνει να φοβίζει την αγορά η επικείμενη μετατροπή ομολογιών Jumbo σε μετοχές, παρά τη χαμηλή τιμή μετατροπής (4,76 ευρώ) σε σχέση με την τρέχουσα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου μπορεί να ασκηθεί για πρώτη φορά το δικαίωμα μετατροπής ΜΟΔ ύψους 42,4 εκατ. ευρώ που εξέδωσε στις 8/9/06 η Jumbo.

Για κάθε μία ομολογία ο ομολογιούχος που θα ασκήσει το δικαίωμα μετατροπής θα λάβει 2,1 μετοχές ονομαστικής αξίας 1,40 ευρώ έκαστη.

Η τιμή μετατροπής είναι χαμηλή σε σχέση με την τρέχουσα της μετοχής. Ο τίτλος μάλιστα ανεβαίνει κόντρα στην εκτίμηση της αγοράς

Γιατί;

Προφανώς γιατί όσοι ξέρουν καλά τον κ. Βακάκη, βασικό μέτοχο της Jumbo, προσδοκούν ότι το free float του ΜΟΔ δεν είναι και πολύ μεγάλο.

Ακούγεται ότι κινείται στην περιοχή του 15%.

Intracom: Η πληροφορία ότι η Intracom πήρε μεγάλο συμβόλαιο στη Μέση Ανατολή από κοινού με τη Raytheon ευθύνεται για το πάρτι που έστησαν στο ταμπλό κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις τα "Κοκκαλόχαρτα".

Το συμβόλαιο αφορά, όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, στον αμυντικό κλάδο της Intracom και αν η πληροφορία ισχύει μένει να δούμε τις λεπτομέρειες για το πώς μοιράζεται το έργο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v