Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2009

Το ΠΑΣΟΚ, οι επιχειρηματίες και ο "λογαριασμός"

Το ΠΑΣΟΚ, οι επιχειρηματίες και ο λογαριασμός
Νέο μέσο "βοήθειας" προς τους επιχειρηματίες, το οποίο ταυτόχρονα θα αποτελέσει τρόπο "ελέγχου" των δραστηριοτήτων τους, επεξεργάζεται να καθιερώσει το ΠΑΣΟΚ, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση.

Η υπεύθυνη του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κ. Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών, διατύπωσε σκέψεις για τη δημιουργία ενός "επαγγελματικού λογαριασμού" για κάθε επαγγελματία (από τον πιο μικρό επιτηδευματία έως τις μεγάλες επιχειρήσεις), ο οποίος συναλλάσσεται με τράπεζες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της, σε αυτόν τον λογαριασμό θα καταγράφεται κάθε συναλλαγή του πελάτη, ο οποίος ταυτόχρονα θα λαμβάνει υπηρεσίες διαχείρισης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Εκτίμησε ότι ο "λογαριασμός" θα λειτουργήσει εξυγιαντικά για σειρά επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα οργάνωσης του ταμείου, των δανείων, των υποχρεώσεων και των απαιτήσεών τους.

Ταυτόχρονα, η "διαφάνεια" του επαγγελματικού λογαριασμού θα αποτελέσει και βάση για την Πολιτεία στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, καταγράφοντας όλους όσοι επιχειρούν να κρύβουν κέρδη επ’ άπειρον.

Άφησε ωστόσο αδιευκρίνιστο το πώς θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο μέσο και το ποιος θα το διαχειρίζεται. Θα μπορούσε το Ταμείο Αναχρηματοδότησης που σκοπεύει να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει τον φορέα ή μήπως το ΤΕΜΠΜΕ, που και σε αυτό το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να φέρει αλλαγές;

Κυρίως, όμως, δεν είπε ποια κίνητρα θα δώσει και ποιους όρους θα θέσει στις επιχειρήσεις που αναζητούν ρευστότητα να ανοίξουν "επαγγελματικό λογαριασμό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v