Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2004

Ε.Κ: Με ”θέα” στην… ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Προφητικός αποδείχτηκε ο ”Χαμαιλέοντας” για την περίπτωση της δημόσιας εγγραφής της ΤΕΧΝΕΡΓΑ, επί της οποίας υπήρξε χθες ταχύτατη (η δημόσια εγγραφή ολοκληρώθηκε προ ημερών) παρέμβαση εκ μέρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Περισσότερα θα διαβάσετε στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του euro2day.gr

Εμείς απλώς θα επισημάνουμε ορισμένα στοιχεία:

Πρώτον, το σημείο εκείνο της ανακοίνωσης της Ε.Κ. στο οποίο γίνεται λόγος για ”ορθότητα των στοιχείων κάλυψης της δημόσιας εγγραφής”, καθώς οι βάσιμες ενδείξεις παραβάσεων που επικαλείται η Επιτροπή προφανώς δεν έχουν σχέση με τυχόν… τυπογραφικά λάθη ή λανθασμένους… υπολογισμούς εκ μέρους του κύριου αναδόχου, δηλαδή της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ

Μάλλον πρόκειται περί… ευγενικής διατύπωσης εκ μέρους της Ε.Κ.

Δεύτερον, ότι με βάση τις διατάξεις περί ευθύνης αναδόχων τα πρόστιμα για σημαντικές παραβάσεις μπορούν να φτάσουν έως και το 1 δισ. δρχ. ή περίπου τα 3 εκατ. ευρώ!

Για να δούμε όμως τα πράγματα πιο γενικά, η ξαφνική έρευνα της Επιτροπής στην ΤΕΧΝΕΡΓΑ θεωρείται, από έγκυρους κύκλους, ότι σηματοδοτεί ευρύτερα τη διάθεσή της να βάλει κάποια τάξη όχι μόνο στο ”πανηγύρι” που γίνεται με τις δημόσιες εγγραφές, αλλά και σε σειρά άλλων ”φαινομένων” της αγοράς μας.

Άλλωστε η ταχύτητα με την οποία ενήργησε η Επιτροπή, όπως και να το κάνουμε, δημιουργεί προσδοκίες ότι θα σταματήσει η πρακτική που ζήσαμε μέχρι τώρα, αυτή των ετεροχρονισμένων προστίμων που απείχαν… χρόνια από τις αξιόποινες πράξεις.

Οπότε κάποιοι καλό θα είναι να… ετοιμάζονται.

Δεν ξέρω επίσης αν είναι σύμπτωση αυτό που μου λένε, ότι δηλαδή κάποιοι… ”μυλωνάδες” από τα βόρεια και κάτι φίλοι τους που έπαιξαν το ρόλο του… ”ντελάλη” στα ερτζιανά έχουν ήδη αρχίσει να… ιδρώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v