Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 10 2009

Η Alpha Bank και οι προβλέψεις

Η Alpha Bank και οι προβλέψεις
Στα ίδια επίπεδα με αυτά του β΄ τριμήνου, τόσο ως ποσοστό όσο και ως απόλυτο νούμερο, διατήρησε τις προβλέψεις της στο γ΄ τρίμηνο της χρήσης η Alpha Bank. Οι προβλέψεις που σχημάτισε κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου ανήλθαν σε 170 εκατ. ευρώ έναντι 169,5 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο της χρήσης.

Η διατήρηση των προβλέψεων στα ίδια επίπεδα εξηγείται, σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, από την επιβράδυνση του ρυθμού δημιουργίας επισφαλών δανείων στην Ελλάδα. Αντίθετα αυξήθηκαν οι επισφάλειες στη Ρουμανία.

Από τα αξιοσημείωτα του γ΄ τριμήνου η επιβράδυνση του ρυθμού βελτίωσης των καθαρών εσόδων από τόκους και προμήθειες. Στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο αυξήθηκαν κατά 3,9% όταν στο δεύτερο είχαν αυξηθεί σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο κατά 9,9%.

Αιτία της επιβράδυνσης η εξάντληση του οφέλους από τη μείωση του κόστους καταθέσεων.

Γι' αυτό και τα καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες ανήλθαν στο εύρος που ανέμεναν οι αναλυτές, ίσως υπήρξαν και λίγο χειρότερα, ενώ τη διαφορά την έκαναν πάλι τα έσοδα από trading τα οποία ανήλθαν στα 62,6 εκατ. ευρώ έναντι 68,9 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v