Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2009

ΕΥΠΡΟ: Τα έμμεσα στηρίγματα για τη μετοχή

ΕΥΠΡΟ: Τα έμμεσα στηρίγματα για τη μετοχή
Στα περυσινά περίπου επίπεδα θα κυμανθεί το μέρισμα του 2010, ανέφερε η διοίκηση της Eurobank Properties στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εισηγμένης, με αποτέλεσμα ο τίτλος να συγκαταλέγεται στους λίγους που απέμειναν να συγκινούν με τη μερισματική τους απόδοση.

Πέραν αυτών, η διοίκηση της εισηγμένης επιδιώκει και με έμμεσους τρόπους να καταστήσει ελκυστικότερη την τιμή της μετοχής.

Πρώτα απ’ όλα, ενδιαφέρεται να τοποθετήσει τη ρευστότητά της σε ακίνητα με αποδόσεις ενοικίου υψηλότερες του 7%, έτσι ώστε να καρπώνεται υπερδιπλάσια από αυτήν των τραπεζικών καταθέσεων.

Στη συνέχεια, θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης ομολογιακού δανείου (γύρω στα 20 εκατ.) με αποτέλεσμα να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης. Με δεδομένο ότι διαθέτει ρευστότητα 163 εκατ., θα ήθελε να πληρώνει μικρότερο επιτόκιο από αυτό που καρπώνεται.

Και τέλος, υπάρχει και το θέμα των συνεχών αγορών ιδίων μετοχών. Μέχρι τώρα, έχουν αποκτηθεί γύρω στις 320 χιλιάδες ίδιες μετοχές με μέση τιμή κτήσης τα 7,35 ευρώ, κάπως χαμηλότερα από την τρέχουσα στο ταμπλό και πολύ χαμηλότερα από την εσωτερική αξία της μετοχής (NAV/μετοχή).

Με πιθανότερο λοιπόν ενδεχόμενο μελλοντικά να ακυρωθούν οι ίδιες μετοχές, τότε το discount της μετοχής σε σχέση με την εσωτερική της αξία θα αυξηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v