Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2009

Revoil: «Μυρίζει» μέρισμα γερό!

Revoil: «Μυρίζει» μέρισμα γερό!
Aς αναφερθούμε σε μετοχές που φαίνεται ότι θα διατηρήσουν και το 2010 την υψηλή μερισματική τους απόδοση, επισημαίνοντας πως σε αυτές συγκαταλέγεται και ο τίτλος της Revoil.

Ενώ η τιμή του βρίσκεται κάτω από το 1 ευρώ, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να θέλει η εισηγμένη -αν όχι να αυξήσει- να μειώσει το μέρισμα του 0,0375 ευρώ που διένειμε φέτος.

Άλλωστε, τα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου είναι 89,5% ανεβασμένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά και το EBITDA της συγκεκριμένης περιόδου προσεγγίζει εκείνο που σημείωσε η εισηγμένη για ολόκληρο το 2008.

Όσο λοιπόν και αν μέχρι στιγμής ο χειμώνας δεν είναι ιδιαίτερα βαρύς (επηρεάζεται πτωτικά η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης), όλα δείχνουν πως η φετινή χρονιά θα κλείσει με πολύ ικανοποιητική κερδοφορία, σαφώς ανώτερη από την αντίστοιχη περυσινή.

Το θετικό για την εταιρία είναι ότι ο λόγος της τόσο μεγάλης ανόδου των αποτελεσμάτων της δεν είναι συγκυριακός αλλά λειτουργικός, καθώς ο όγκος των πωλήσεων στο εννεάμηνο ανέβηκε κατά 26,4% και το μερίδιο αγοράς από 5,5% στο τέλος του 2008 φέτος θα κλείσει μεταξύ του 6,3% και του 6,5%.

Καθόλου άσχημα για μια εταιρία που φιλοδοξεί (επισήμως) έως και το 2012 να αυξήσει το δίκτυο των πρατηρίων της από τα 425 στο τέλος του 2009 σε περισσότερα από 500 και ανεπισήμως σε πολύ περισσότερα από 500...

Υ.Γ.: Η Revoil δείχνει πολύ πιο ανθεκτική στην κρίση, λόγω του ότι δεν δραστηριοποιείται στα βιομηχανικά καύσιμα και γιατί έχει μικρή σχετικά έκθεση στον κλάδο των λιπαντικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v