Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 14 2004

Δακτυλικά αποτυπώματα… made in China

Φανατικός οπαδός της κινεζικής οικονομίας και των δυνατοτήτων της αποδείχθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, στην πρόσφατη ομιλία του ενώπιον ελληνικού κοινού.

Όχι μόνον την αποκάλεσε ”μοναδικό φωτεινό σημείο στον οικονομικό ορίζοντα” του κόσμου, αλλά έσπευσε να δώσει και παραδείγματα των τεχνολογιών ”αιχμής” που παράγει η ανατέλλουσα οικονομική υπερδύναμη.

Ένα από αυτά αφορούσε στη μονάδα παραγωγής ξενοδοχειακών κλειδιών, που έφτιαξαν πρόσφατα δύο κινέζοι επιχειρηματίες, μια μονάδα που απασχολεί περίπου…500 άτομα!

Μόνο που τα κλειδιά αυτά είναι… αόρατα. Στην ουσία πρόκειται για μηχανισμούς που λαμβάνουν το δακτυλικό αποτύπωμα του πελάτη και του επιτρέπουν καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του, να ανοίγει την πόρτα του δωματίου χρησιμοποιώντας ως κλειδί το…δάκτυλό του, σε ένα ειδικό μηχανισμό που ”διαβάζει” δακτυλικά αποτυπώματα.

Κατά τα λοιπά εμείς οι προηγμένοι ”δυτικοί” της Ευρωζώνης, εξακολουθούμε να κινούμαστε μεταξύ επιδοτούμενων προγραμμάτων, μελετών και ”κοινωνιών” της Πληροφορίας με ελάχιστα έως ανύπαρκτα αποτελέσματα.

Ενώ οι ”πεινασμένοι” κινέζοι συνεχώς προοδεύουν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v