Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2004

ΟΤΕ: Ο ”ατίθασος” κ. Βουρλούμης και το Κράτος

Προσπάθησε αρκετά στη διάρκεια του χθεσινού γεύματος με τους δημοσιογράφους ο νέος πρόεδρος του ΟΤΕ, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις πληροφορίες για πρόσφατη ”αψιμαχία” του με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Πλην όμως, η άλλη πλευρά του… φράκτη δεν κρύβει τόσο καλά τη δυσαρέσκειά της για την ”ανεξαρτησία” που επιχειρεί να κατακτήσει εξαρχής ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ, ο οποίος, όπως λένε πηγές της στήλης, έχει ήδη χαρακτηριστεί… ”ατίθασος” σε ορισμένους sic κυβερνητικούς κύκλους.

Κι έτσι, η προσπάθεια του μάλλον πήγε χαμένη.

Τι να πούμε όμως για το ρόλο του κράτους;

Η ”ομολογία” του κ. Βουρλούμη ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο εγκρίθηκε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από τον πρόεδρο της κυβέρνησης, κατέρριψε κάθε αμφιβολία για τον αν τελικά ο ΟΤΕ είναι ιδιωτική ή κρατική εταιρία.

Κι αν ο ίδιος ο νέος πρόεδρος θεωρήθηκε ”σπαθάτος”, καθώς δεν δίστασε να πει ανοικτά ότι προτίμησε να προταθούν στη συνέλευση όλα τα υποψήφια μέλη του νέου Δ.Σ. από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομίας, παρά να παίρνει τηλέφωνα διάφορους τραπεζίτες και να τους λέει ποιους να προτείνουν για… τα μάτια του κόσμου, το γεγονός ότι αυτά εξακολουθούν να συμβαίνουν σίγουρα δεν ικανοποιεί κανέναν.

Ευθαρσώς ο κ. Βουρλούμης είπε ακόμη πως κατά την άποψή του το Δημόσιο δεν πρέπει να πουλήσει μετοχές του ΟΤΕ σε σημερινές τιμές (σ.σ. ας μην ξεχνάμε ότι το ποσοστό του Δημοσίου θα αυξηθεί δραστικά, μια και δύο μετατρέψιμα ομολογιακά είναι στο… δρόμο για την εξαργύρωσή τους).

Κι όταν ρωτήθηκε μετά από πόσο καιρό πιστεύει ότι η εταιρία μπορεί να έχει βελτιωθεί αισθητά ώστε να έχει ανέβει αισθητά και η τιμή της μετοχής, απήντησε ”σε δύο χρόνια”.

Θα μπορέσει άραγε να περιμένει τόσο πολύ ο κ. Αλογοσκούφης;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v