Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2010

Ο ΟΠΑΠ, οι πράκτορες και η... ιδιωτικοποίηση

Ο ΟΠΑΠ, οι πράκτορες και η... ιδιωτικοποίηση
Απειλούν ότι θα κατέβουν σε απεργία οι πράκτορες του ΟΠΑΠ αν... τολμήσει η κυβέρνηση και αποπειραθεί να ιδιωτικοποιήσει τον οργανισμό!

Αυτό διαβάσαμε χθες σε πρωινό ραπόρτο χρηματιστηριακής που το απέδιδε σε ρεπορτάζ ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας και... φρίξαμε με το θράσος τους.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, βρισκόμαστε με το ένα πόδι στο κενό πάνω από τον γκρεμό του Ζαλόγγου και θα πρέπει (άκουσον-άκουσον) να ζητάμε την άδεια των (προνομιούχων) πρακτόρων του ΟΠΑΠ για να πουλήσουμε ένα κομμάτι του; Τι λέτε, ωρέ λεβέντες;

Ποιος άραγε ωφελείται σήμερα από τη διατήρηση του ελέγχου του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ πλην των ιδίων (προφανώς για να μη θέλουν την ιδιωτικοποίηση) και του μεγαλοεπιχειρηματία κ. Κόκκαλη που μέσω της Intralot, με απευθείας αναθέσεις, ανέκαθεν πουλάει και ενοικιάζει όλον τον εξοπλισμό του οργανισμού, "συντηρεί" τα παραπάνω - και γενικά από τον... καλό πελάτη, τον ΟΠΑΠ, χρηματοδοτεί το "διεθνές δίκτυό του".

Θα πείτε γιατί μπλέκουμε τον Κόκκαλη σε αυτήν την υπόθεση με τους πράκτορες και θα σας απαντήσουμε "διότι ακούσαμε τις συμβουλές... συγχώνευσης ΟΠΑΠ - Intralot που έδωσε τις προάλλες στην εμβρόντητη νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ ο πρώην πρόεδρος των.... πρακτόρων!

Κατά την άποψη βεβαίως της στήλης, ο οργανισμός θα πρέπει να αγνοήσει τις απειλές των πρακτόρων του και να προχωρήσει αμέσως στον απεγκλωβισμό του από τα ιδιοτελή συμφέροντα που τον λυμαίνονται, μέσω της ιδιωτικοποίησής του. 

Διότι ούτε στρατηγικής σημασίας είναι ο ΟΠΑΠ, ούτε εθνικά συμφέροντα θίγονται. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, αν η ιδιωτικοποίηση δεν είναι της αρεσκείας των πρακτόρων, η νέα διοίκηση ας ανοίξει το επάγγελμα κι ας μοιράζει άδειες σε κάθε έναν που το αιτείται...

Η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου  άλλωστε, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι απερίφραστα ΥΠΕΡ της κατάργησης των "κλειστών επαγγελμάτων".
 
Έτσι δεν είναι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v