Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2010

Σφηνάκια για Εθνική, FORTHnet και Ρέστη

Σφηνάκια για Εθνική, FORTHnet και Ρέστη
FORTHnet: Αναμενόμενη, επιβεβλημένη, ίσως και αρκετά… καθυστερημένη η κίνηση ενοποίησης των λειτουργιών, εμπορικών και άλλων, με την 100% θυγατρική NOVA.

Προφανώς θα δημιουργήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας, κυρίως όμως θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση του πελάτη και βεβαίως το cross selling προϊόντων.

Θέμα χρόνου θα πρέπει να είναι -κατά την εκτίμηση της στήλης- και η λογιστική συνένωση των δύο εταιριών.

FBB - Αγροτική - Αspis: Εδώ πλέον μιλάμε για το τραπεζικό «τρίγωνο» των… Βερμούδων. Δεκάρα δεν θέλει να βάλει η Αγροτική στην FBB, ενώ ο κ. Ρέστης εμφανίστηκε μεν ενδιαφερόμενος για την Aspis Bank, πλην όμως μέλλει να αποδειχτεί αν είναι καν διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη και να κάνει μόνος του αύξηση στην FBB.

Αν αθροίσουμε τα περίπου 35 εκατ. που «θέλει» η FBB με τα 65 εκατ. που πρόσφερε για την Aspis φτάνουμε στο στρογγυλό νούμερο των 100 εκατ. ευρώ… cash!

Και το ερώτημα είναι τι θα έχει προκύψει από το ξόδεμα αυτών των 100 εκατ. ευρώ.

Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το τι θα γίνει σε αυτές τις… συνδεόμενες υποθέσεις.

Εθνική Τράπεζα: Αγορές εκδηλώθηκαν χθες στον τίτλο από την Goldman Sachs, συμβάλλοντας στο γύρισμά της λίγο πριν από το μέσο της συνεδρίασης.

Οι αγορές από την Goldman δεν ανέκοψαν την ισχυρή προσφορά που εκδηλώθηκε και χθες από ξένα θεσμικά κατά κύριο λόγο χαρτοφυλάκια.

Τα long only χαρτοφυλάκια μειώνουν την έκθεσή τους σε Ελλάδα και η άλλοτε αγαπημένη τους Εθνική δέχεται την ισχυρότερη πίεση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πωλήσεις βγάζουν ακόμη και χαρτοφυλάκια με μέση τιμής κόστους υψηλότερη της τρέχουσας

Φεύγουν, δηλαδή, με ζημιά…

Υ. Γ.:  Επιμένουν οι φήμες για πωλήσεις Εθνικής από την Εκκλησία προκειμένου να εξεύρει ρευστότητα για να συμμετάσχει στο ομολογιακό… Φήμες που δεν επιβεβαιώνονται από χρηματιστηριακές οι οποίες είναι σε θέση να ξέρουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v