Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2010

Θα "ανάψει φωτιές" η ΔΕΗ!

Θα ανάψει φωτιές η ΔΕΗ!
Καταλυτικό ρόλο στα deals στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πολύ πιθανόν να παίξει η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση της Επιχείρησης δίνει μεγάλη έμφαση στην αύξηση της δραστηριότητας στο μέτωπο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, προκειμένου (μεταξύ άλλων) να αποφύγει μεγάλες επιβαρύνσεις λόγω της εκπομπής ρύπων.

Η Εθνική - Ρ&Κ Χρηματιστηριακή, μάλιστα, πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος κίνδυνος είναι υπερεκτιμημένος για τη μετοχή και για τον λόγο αυτόν θεωρεί πως ο τίτλος θα υπεραποδώσει (τιμή-στόχος στα 18 ευρώ).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ελληνικός οίκος προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2012 η ΔΕΗ θα διαθέτει μονάδες ΑΠΕ τουλάχιστον 300 MW (απαισιόδοξη εκτίμηση), ενώ το βασικό σενάριο αναφέρεται σε μονάδες 485 MW.

Η πρόβλεψη όμως αυτή της Εθνικής - Ρ&Κ Χρηματιστηριακής αναφέρεται μόνο στην οργανική ανάπτυξη της εισηγμένης, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει άλλες μονάδες που μπορεί να προσαρτηθούν μέσω είτε συνεργασιών είτε εξαγορών. «Κατά τη γνώμη μας, η ΔΕΗ θα μπορούσε να επιταχύνει το βήμα της για την αύξηση ισχύος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσα από συνεργασίες με ιδιώτες επενδυτές και με επιλεκτικές εξαγορές τόσο πάρκων που βρίσκονται σε λειτουργία όσο και μονάδων οι οποίες απλώς έχουν λάβει τις σχετικές άδειες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v