Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2010

Η ΡΑΕ και η... σύγκρουση συμφερόντων

Η ΡΑΕ και η... σύγκρουση συμφερόντων
Από τους τελευταίους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που θα αλλάξουν διοίκηση είναι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ήδη, ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και ξεκινά αμέσως η αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Ακούστηκαν και ακούγονται πολλά ονόματα που «παίζουν» δυνατά.

Το τελευταίο που διέρρευσε, και μάλιστα μετ’ επιτάσεως, είναι αυτό του Νίκου Βασιλάκου, που έχει την εταιρία Network Consulting Group, η οποία δραστηριοποιείται σε συμβουλευτικά έργα κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Στο πελατολόγιό της, μάλιστα, που υπάρχει στο επίσημο site της, συγκαταλέγονται διάφορα υπουργεία, όπως το πρώην ΥΠΑΝ, αλλά και ιδιωτικές εταιρίες, όπως η Motor Oil, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η Λάρκο, ο Άκτορας, η Αττική Οδός κ.λπ.

Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν εμπόδισε την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη να τον προσλάβει ως σύμβουλό της στο ΥΠΕΚΑ, ενώ φέρεται να προαλείφεται και για πρόεδρος της ΡΑΕ, αφού, όπως λένε οι πληροφορίες, συνδυάζει και κομματικές περγαμηνές και επιστημονικό προφίλ, καθώς είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΑΠΕ, ενώ συνεργάστηκε και με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ.

Και βέβαια, επειδή δεν είμαστε κακόπιστοι, δεν αμφιβάλλουμε για την επιστημοσύνη του κ. Βασιλάκου.

Πώς όμως μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πρόσωπο η προώθηση των επαγγελματικών συμφερόντων με τη διασφάλιση των συμφερόντων ενός ολόκληρου κλάδου;

Και πώς επίσης θα διασφαλιστεί η ανεξαρτησία μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης Αρχής από έναν υποψήφιο ο οποίος ενδιαφέρεται, και καλώς, για την κερδοφορία της εταιρίας του;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v