Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2010

ΟΠΑΠ: Αλήθεια, ποιος φοράει το φέσι;

ΟΠΑΠ: Αλήθεια, ποιος φοράει το φέσι;
Ωμά και σκληρά τα στοιχεία του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για τις διαχρονικές χαριστικές αναθέσεις του Δημοσίου (ΟΠΑΠ) προς την Intralot του κ. Κόκκαλη.

Ένα από τα, άγνωστα μέχρι τώρα, στοιχεία του ρεπορτάζ που αποκαλύφθηκαν είναι η «αμοιβή» την οποία λαμβάνει η Intralot κάθε χρόνο (από το 2007 και εντεύθεν) από τον ΟΠΑΠ για τη «διενέργεια» του «Πάμε Στοίχημα» και ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 40 εκατ. ευρώ μόνο και μόνο για να.... επιβλέπει! Το ποσό αυτό είναι το 2% περίπου του τζίρου του εν λόγω παιχνιδιού.

Ο Χαμαιλέων, που διαθέτει -αν και ζωάκι- σφριγηλή μνήμη, θυμάται ότι έγραφε παλαιότερα σ’ αυτήν εδώ τη στήλη πως η Intralot (μέσω της τουρκικής θυγατρικής της Inteltek) «κέρδισε» τον πρόσφατο διαγωνισμό της Τουρκίας για το ίδιο παιχνίδι (Idaa) αποδεχόμενη συνολικά ποσοστό 1,4% επί του τζίρου, που περιλαμβάνει ΟΛΑ τα λειτουργικά κόστη του παιχνιδιού συν την ανάληψη του ρίσκου. Εδώ, στο «Στοίχημα», ο ΟΠΑΠ έχει το ρίσκο, τα μηχανήματα κλπ.

Άρα, το φέσι μάλλον το φοράμε εμείς οι Έλληνες, που όντες γαλαντόμοι και... εύποροι εκ φύσεως δίνουμε αυτά τα ποσοστά στην Intralot, παρά οι... Τούρκοι!

Και ιστορικά, αυτή πρέπει να είναι και η ακριβότερη «επίβλεψη» του κόσμου, παρακαλώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v