Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2004

SANYO: Το deal με το... ”ροζ χαρτάκι”!

Αν και (μέχρι νεωτέρας, ελπίζουμε!) διαφεύγει του ”υψηλού” IQ του ”Χαμαιλέοντα” η σημασία της ανταλλαγής μετοχών μεταξύ των μεγαλομετόχων της Sanyo και της αμερικάνικης Dauphin Technologies, εν τούτοις ορισμένα στοιχεία που κάθισε κι έψαξε μέσω του Internet του φάνηκαν άξια μνημόνευσης.

Όπως για παράδειγμα ότι η συγκεκριμένη αμερικανική εταιρία είναι στελεχωμένη απαρχής μέχρι τέλους από… συμπατριώτες μας. Όπως, επίσης, ότι η ίδια εταιρία βγήκε από την… πτωχευτική διαδικασία (Chapter 11) το 1996.

Ακόμη, ότι δεν είναι ακριβώς στη βασική αγορά του Nasdaq, αλλά αιωρείται μεταξύ ”pink sheets” (ρωτήστε επ’ αυτού τους ειδήμονες - η ελεύθερη ελληνική μετάφραση είναι... ”ρόζ χαρτάκια”, κάτι σαν τα δικά μας τα... χαρτάκια στη Σοφοκλέους ίσως) και ”other OTC”.

Επίσης ότι τον Απρίλιο φέτος η εταιρία προχώρησε σε μια άλλη επένδυση σε ελληνική (παγκοσμίως άγνωστη, δυστυχώς) εταιρία από το Μοσχάτο (1 εκατ. δολάρια, αλλά κι αυτά όχι μετρητά, σε προνομιούχες μετοχές!)

Βέβαια, εκείνο που μας προκάλεσε όντως μεγάλη περιέργεια είναι ότι το βράδυ (δικό μας) πριν από τη χθεσινή ανακοίνωση της μεγάλης είδησης (αποφεύγουμε με ευγένεια τα εισαγωγικά), η μετοχή (DNTK είναι το σύμβολο) αναρριχήθηκε κατά 23,21%, στα δυσθεώρατα ύψη των 0,69 του δολαρίου (!) με όγκο περίπου 1,5 εκατ. μετοχές!

Κάποιος προφανώς είχε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και αντί να ποντάρει στον ιππόδρομο, πήγε και αγόρασε μετοχές και την επόμενη μέρα (αλήθεια, η ανακοίνωση στην Αμερική είχε βγει στις… 7 και 5 λεπτά το πρωί! Τι κάνουν και δεν κοιμούνται;) τσαφ, ιδού η ”είδηση” που επιβράβευσε τους έχοντες την ”έμπνευση”.

Κι εδώ η Sanyo καιρό είχε να δει το +15% που έκανε κάποια στιγμή, αλλά για τα δεδομένα της εποχής πολύ καλά της ήλθε και το +12,26% με το οποίο έκλεισε. Οσο για τη σημασία της ανταλλαγής, ε, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε εξηγήσεις (όχι για αμερικανάκια ή ελληνοαμερικανάκια, αλλά για μας!).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v