Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2010

Ο άνθρωπος του προέδρου στην οικονομία...

Ο άνθρωπος του προέδρου στην οικονομία...
Ένας άνθρωπος του προέδρου είναι από προχθές και πάλι στο πλευρό του.

Ο κ. Ηρ. Πολεμαρχάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέλαβε επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Ο εγνωσμένης αξίας οικονομολόγος μόνο άγνωστος δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη περισσότερο στον πρωθυπουργό.

Συμμαθητής και φίλος του κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Πολεμαρχάκης διατέλεσε σύμβουλός του για θέματα οικονομίας έως και το 2007.

Περίοδο κατά την οποία ήρθε αρκετές φορές σε ανοιχτή ή υπόγεια σύγκρουση με πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Από συνδικαλιστές μέχρι -άλλους- ανθρώπους του προέδρου.

Η παλιννόστησή του, στην επιτελική θέση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, σηματοδοτεί σειρά αλλαγών στη λειτουργία του Μαξίμου και βεβαίως του οικονομικού επιτελείου.

Ο πρωθυπουργός, λάτρης των πολλών και διαφορετικής άποψης συνομιλητών, έχει πλέον δίπλα του έναν δικό του άνθρωπο για τα θέματα οικονομίας.

Ο οποίος δεν μπορεί να καταταγεί ούτε στους μονεταριστές ούτε στους νεοκεϊνσιανούς. Έχει τη δική του άποψη για την οικονομία, ενώ ως σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου έδειξε ότι ξέρει να κουμαντάρει ομάδες.

Ικανότητα την οποία χρειάζεται, πρωτίστως, το Μαξίμου μετά τις συνεχείς τριβές μεταξύ συναρμόδιων υπουργών, ατυχείς δηλώσεις και χειρισμούς.

Υ.Γ. Η τοποθέτηση Πολεμαρχάκη ως συμβούλου του πρωθυπουργού για οικονομικά θέματα αποκλείει, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, περίπτωση άμεσων αλλαγών στο οικονομικό επιτελείο παρά τις επιμένουσες φήμες περί του αντιθέτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v