Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2010

Σφηνάκια για Eurobank, EXAE, Sea Star

Σφηνάκια για Eurobank, EXAE, Sea Star
SEA STAR CAPITAL: Η πώληση του 11,096% της Hellenic Sea Ways στην Τράπεζα Πειραιώς έναντι 34,87 εκατ. ευρώ προκάλεσε μια μικρή έκπληξη στην αγορά.

Όχι όμως στους γνωρίζοντες. Η Πειραιώς έχει δανείσει τις Sea Star και ANEK για την εξαγορά της HSW από τον όμιλο Γκριμάλντι.

Οπότε η εξαγορά του 11,09% της HSW αποτελεί μια μορφή «μετοχοποίησης».

Η οποία διευκολύνει τον ευρύτερο όμιλο (Sea Star – ΑΝΕΚ) καθώς βαρύνεται ακόμη από την πληρωμή δόσεων στον Γκριμάλντι για το ποσοστό της HSW που αγόρασε η ΑΝΕΚ από τις Μινωικές Γραμμές

ΕΧΑΕ: Την εκτίμηση ότι τα λειτουργικά έξοδα της ΕΧΑΕ το 2009 θα εμφανίσουν μείωση κατά 10% σε σχέση με το 2008 διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Σπ. Καπράλος.

Η παραπάνω εκτίμηση, είναι ευθυγραμμισμένη με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίες κάνουν λόγο για λειτουργικά κόστη 23,7 εκατ. ευρώ έναντι 26,3 εκατ. ευρώ το 2008.

Η ΕΧΑΕ έχει πετύχει την τελευταία 6ετία να μειώσει τα κόστη της κατά 33% ή 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

Προς μεγάλη χαρά του ABP Stichting που συνεχίζει να κατέχει ποσοστό λίγο χαμηλότερο του 10% της ΕΧΑΕ αλλά και των Αμοιβαίων της Capital που διατηρούν αθροιστικά θέση υψηλότερη του 5%

Αντίθετα κάποιες ελληνικές τράπεζες έχουν ρευστοποιήσει την συμμετοχή τους…

Υ. Γ: Αληθεύει ότι έχει προκύψει πρόβλημα με την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου;

EFG Eurobank- Rogoff: Χθες ρωτάγαμε σήμερα απαντάμε.

Στην «κλειστή» εκδήλωση που διοργάνωσε η EFG Eurobank προς τιμή του καλεσμένου της καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Rogoff παρέστησαν επιχειρηματίες όπως οι κ. κ. Δαυίδ, Β. Μυτιληναίoς, Π. Γερμανός, Β. Βασιλάκης, Γ. Φειδάκης και οι εφοπλιστές Μαρτίνος, Καρνέζης, Κρ. Λεντούδης κά.

Ο καθηγητής ανέλυσε στους παριστάμενους επιχειρηματίες ότι απαιτούνται πολύ σκληρά μέτρα άμεσου εφαρμογής από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου η Ελλάδα να πάψει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε short squeeze σε ομόλογα και μετοχές χθες μετά το νέο μίνι πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός προς το παρόν τον δικαιώνει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v