Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2010

Σφηνάκια για JP Morgan-Capital, ομολόγα, Ατλάντικ

Σφηνάκια για JP Morgan-Capital, ομολόγα, Ατλάντικ
JP Morgan – XA – Capital: Program trade σε μετοχές του 20άρη έτρεξε κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Χ. Α η JP Morgan, σύμφωνα με πληροφορίες, συμβάλλοντας στην ανοδική διάσπαση του κινητού μέσου όρου των 50 ημερών στους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους. Μεθοδικές αγορές στον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζει να βγάζει και η Capital σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όλα αυτά δημιουργούν δειλή αισιοδοξία ότι το Χ. Α θα διασπάσει πειστικά ανοδικά τα επίπεδα τις 2150 μονάδες στην περίπτωση που και ο S&P κινηθεί πάνω από τις 1200 μονάδες. Consensus, πάντως, ήταν και παραμένει ότι οι τιμές έχουν δει τα – τοπικά- υψηλά τους και θα διορθώσουν.

Ρουμανία – Ελλάδα- δανεισμός: Η Ρουμανία, που προσέφυγε, πριν από μερικούς μήνες, στο ΔΝΤ, βγήκε, χθες, να δανειστεί 750 εκατ. με 1 δισ. ευρώ, στην πενταετία με εύρος επιτοκίου 5% με 5,25%.

Τελικώς, το βιβλίο προσφορών έκλεισε με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 5% (mid swap 5ετίας συν 245 μονάδες βάσης). Περίπου 3% χαμηλότερα από το αντίστοιχο ελληνικό !!!

Πρώτος στόχος επομένως είναι να φθάσουμε την Ρουμανία.

Αν οι τελικοί επενδυτές πεισθούν ότι με το νέο πακέτο μέτρων ο φετινός στόχος μείωσης του ελλείμματος επιτευχθεί τότε τα ελληνικά πενταετή ομόλογα έχουν περιθώριο ανόδου.

Σε σχέση με τα ρουμανικά της τάξης του 3% !!!

Τα μέτρα, όμως, δεν αρκούν. Χρειάζεται να καταστεί σαφές ότι περιορίζεται και το volatility που προκαλούν στα ελληνικά ομόλογα οι επιμένουσες μεγάλες θέσεις short.

Το ότι τα νέα δεκαετή διαπραγματεύονται με τιμές ως και 1,7% υψηλότερα της έκδοσης αποτελεί ένα πρώτο καλό σήμα. Όπως και το ότι δεν προγραμματίζονται άλλες εκδόσεις εντός του Μαρτίου.

Μένει να σταλεί σήμα στους κερδοσκόπους και από το Ecofin.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ: Η εισηγμένη προχωρά σε αναδιαρθρώσεις δικτύου καταστημάτων ή αναδιαπραγματεύσεις μισθωμάτων καταστημάτων, προκειμένου να μειώσει τα κόστη λειτουργίας της.

Μόνο που όλα αυτά γίνονται σε κάποιες περιπτώσεις αφού έχει καθυστερήσει η καταβολή των ενοικίων ως και τρεις μήνες. Έτσι η διαπραγμάτευση για τον επανακαθορισμό του μισθώματος γίνεται εν μέσω διαταγών πληρωμής, και αναστολών εκτέλεσης.

Η αλυσίδα αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας καθώς κάποιες τράπεζες δεν δέχονται επιταγές προεξόφλησης της εταιρείας. Ταυτόχρονα, κυκλοφορούν φήμες ότι πολυεθνικές και κάποιες εγχώριες βιομηχανίες περικόπτουν τις πιστώσεις, ή ακόμη και την συνεργασία με την Ατλάντικ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v