Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 25 2002

Το ”φαινόμενο” Stabilton

Τα οικονομικά προβλήματα του κ. Ανδρουλιδάκη και του ομίλου του είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους και δικαιολογούν τις συνεχείς αναγγελίες και εκτελέσεις πωλήσεων μετοχών.

Ωστόσο η χθεσινή ανακοίνωση για αναστολή των εργασιών του εργοστασίου της Stabilton (πρώην ΜΑΚΛΩ) ίσως αποτελεί τη θρυαλίδα εξελίξεων. Ας εξηγηθώ όμως για να μην... παρεξηγηθώ.

Τους τελευταίους 5-6 μήνες ο γνωστός εκδότης και επιχειρηματίας έχει μειώσει το ποσοστό του στην εν λόγω εταιρία από 66% σε περίπου 58%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΧΑΑ, πιθανώς και παρακάτω. Που σημαίνει οτι έχει μεταβιβάσει τουλάχιστον 6,5 εκατ. μετοχές.

Ενδιαμέσως, περί τα τέλη του Νοεμβρίου, η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας οτι μετά την πώληση ακινήτου ημιτελών γραφείων και καταστημάτων στην Κηφισίας, θα εισέπρατε 5 δισ δρχ, εγγράφοντας κέρδη της τάξεως των 2,2 δισ. δρχ., κι οτι με τα αυξημένα έσοδα θα περιόριζε στο ελάχιστο τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Τώρα, αφού προηγουμένως ο κ. Ανδρουλιδάκης προανήγγειλε οτι θα πουλήσει άλλα 15 εκατ. μετοχές για να διαπιστώσει εν συνεχεία οτι ήταν μάλλον αδύνατο, ανακοινώθηκε επισήμως οτι κλείνει για τρείς μήνες (με επ’ αόριστον...προοπτική αν κρίνουμε από τις διατυπώσεις) το εργοστάσιο της ΜΑΚΛΩ και τίθενται σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι.

Ο συνολικός τζίρος της εταιρίας για το 2001 ήταν 6,9 δισ. δρχ, εκ των οποίων το 1,1 φαίνεται να προέρχεται από το κλειστό σήμερα εργοστάσιο. Από το υπόλοιπο (5,8 δισ. δρχ), εφόσον βέβαια ισχύει η προαναφερθείσα ανακοίνωση για την πώληση του ακινήτου, τα 5 δισ. δρχ αφορούν το συγκεκριμένο έσοδο. Τί μένει λοιπόν ως σταθερό λειτουργικό έσοδο; Και τι έχουν να πούν για όλα αυτά οι αρχές του Χρηματιστηρίου;



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v