Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2010

ΔΕΗ-Verbund: Όλοι ήταν κύριοι...

ΔΕΗ-Verbund: Όλοι ήταν κύριοι...
Πολύ μεγάλη συμμετοχή είχε η συνάντηση για τις «αρρυθμίες» της ενεργειακής αγοράς στην οποία η ΡΑΕ προσκάλεσε τους παράγοντες του χώρου.

Περισσότερα από 50 άτομα, εκπρόσωποι όλων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.

Ανάμεσά τους φυσικά η ΔΕΗ, αλλά και ο μέγας ανταγωνιστής της στη λιανική, η Verbund-Energa. Είναι γνωστή η «αλλεργία» της Επιχείρησης στη φερόμενη «πράσινη» Verbund, η οποία έχει πάρει «καλούς» πελάτες από αυτήν. Είναι γνωστό επίσης ότι δημόσια οι δύο εταιρείες διασταύρωσαν αρκετές φορές ως τώρα τα ξίφη τους.

Όλοι λοιπόν περίμεναν ότι στη συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας θα γινόταν μια μικρή μάχη μεταξύ των δύο επιχειρήσεων για τα ζητήματα του ανταγωνισμού στη λιανική. Και τι έγινε τελικά; Απέδειξαν ότι μάλλον διαθέτουν «πολιτικό πολιτισμό».

Όχι μόνο δεν έβγαλαν τα ξίφη τους, αλλά και δεν μίλησαν σχεδόν καθόλου. Λέξη για την ταμπακέρα δεν είπαν. Παρότι δημοσίως αντάλλαξαν αρκετές «αβρότητες». Οι δύο, δηλαδή, κύριοι αντίπαλοι στη λιανική αγορά επέλεξαν τη σιωπή.

Φοβήθηκαν την έκρηξη ή λύνουν με άλλον τρόπο τις διαφορές τους;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v