Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2010

Σφηνάκια για Plias και Motor Oil

Σφηνάκια για Plias και Motor Oil
PLIAS: «Δεν προβλέπεται εξαγορά ή πώληση εταιριών, ή οποιαδήποτε άλλη μεταβολή στη σύνθεση του ομίλου για την επόμενη χρήση». Αυτό αναφερόταν μεταξύ των άλλων στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της Plias με ημερομηνία 30 Μαρτίου που επισυνάπτεται στην ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης του 2009.

Από τις 30 Μαρτίου έως και τις 7 Μαΐου οπότε και ανακοινώθηκαν οι μετοχικές και διοικητικές αλλαγές στην εισηγμένη εταιρία πρέπει να έπεσε πολύ νερό στον μύλο.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η στροφή 180 μοιρών στο "business plan" της εταιρίας μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών.

Στροφή η οποία, όπως πληροφορούμαστε, σχετίζεται και με τον ενεργό και άκρως καθοριστικό ρόλο του πρώην ιδιοκτήτη της Gageo κ. Γεώργιου Γκάτζαρου -σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης της Plias και της Gageo με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη- ο οποίος από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έγινε βασικός μέτοχος, πρόεδρος, αντιπρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος της Plias.

Επισημαίνεται ότι η κυπριακή εταιρία Bolelli Co Ltd, δικαιούχοι των μετοχών της οποίας είναι οι κ. Μενέλαος Τασόπουλος και Γεώργιος Γκάτζαρος, κατέχει άμεσα και έμμεσα 15.691.257 κοινές μετοχές με δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο 32% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Plias.


Motor Oil: Από τις 3 ως τις 6 Μαΐου η εταιρία Petroshares, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, πούλησε 1 εκατομμύριο μετοχές Motor Oil εισπράττοντας 9 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, η Petroshares πούλησε 320.000 μετοχές στις 6/5, 600.000 στις 4/5 και 80.000 στις 3/5 και το ποσοστό της υποχώρησε κάτω του 10%.

Η μέση τιμή της πώλησης ανέρχεται στα 9 ευρώ, χαμηλότερη από τις τρέχουσες τιμές της περιόδου. Και αυτό κάνει την αγορά να πιθανολογεί ότι πρόκειται για γυρίσματα.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά του ποσοστού της Aramco στη Motor Oil από την οικογένεια Βαρδινόγιαννη είχε χρηματοδοτηθεί μέσω δανεισμού.

Οπότε μαζί με το γύρισμα μειώνεται και το δάνειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v