Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2010

Οι γιατροί και τα δώρα σε... είδος!

Οι γιατροί και τα δώρα σε... είδος!
Με τους γιατρούς κρεμασμένους στα μανταλάκια και την εφορία να τους καταδιώκει, θυμηθήκαμε και την άλλη ανόσια ιστορία που σχετίζεται με την άσκηση του λειτουργήματός τους.

Πέρα από το περιβόητο φακελάκι που πληρώνουμε λίγο-πολύ όσοι βρεθούμε στην ανάγκη, υπάρχουν και τα δώρα εις είδος που λαμβάνουν από τη φαρμακοβιομηχανία. Δεν μιλάμε μόνο για τις προσκλήσεις σε ιατρικά συνέδρια, που συνήθως λαμβάνουν χώρα σε εξωτικούς προορισμούς ή σε πολυτελή resorts, αλλά και για καταναλωτικά δώρα.

Παλιό στέλεχος της Ράδιο Κορασίδης περιγράφει πως γιατρός διάλεγε ψυγεία, τηλεοράσεις και άλλα high end προϊόντα από το κατάστημα της αλυσίδας, τα οποία ζητούσε να πληρώσει και να παραλάβει ο ίδιος, αλλά να τιμολογηθούν σε άσχετο τρίτο πρόσωπο. Το άγνωστο πρόσωπο, ωστόσο, ετύγχανε να είναι ιατρικός επισκέπτης, άτομο δηλαδή που κάνει το marketing των φαρμακοβιομηχανιών.

Δικαιούμαστε να σκεφτούμε ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή δεν αφορούσε μόνο στην απόκρυψη της δαπάνης εκ μέρους του γιατρού, αλλά και στον τρόπο για να συγκαλυφθεί μια σχέση συναλλαγής!

Με κάτι τέτοια είναι να απορείς πώς δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η εξαγγελία της κυβέρνησης για την επιβολή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μέσω της οποίας θα ελέγχονταν τι είδους και πόσα τεμάχια φαρμάκων γράφει ο κάθε γιατρός στον ασφαλισμένο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v