Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2004

FASHION BOX: ”Ξέχασαν” τα… κέρδη!!!

Φαίνεται ότι ορισμένοι εισηγμένοι δεν έχουν μάθει ακόμη ότι στη Σοφοκλέους του 2004 υπάρχουν πρακτικές που απλώς προξενούν ”γέλιο” και όχι… ”προσδοκίες” στο επενδυτικό κοινό.

Προ καιρού είχαμε αναφερθεί στο παράδειγμα της Πουλιάδης, που έσπευσε να γνωστοποιήσει τον κύκλο εργασιών του α΄ τριμήνου χωρίς καμία αναφορά στα… κέρδη του ιδίου διαστήματος.

Τώρα έπεσε στην αντίληψή μας αντίστοιχο δελτίο Τύπου της εταιρίας FASHION BOX, με το οποίο ανακοινώνονται οι πωλήσεις του εξαμήνου, οι οποίες είναι βέβαια ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003.

Έτσι όμως είχε συμβεί και με την Πουλιάδης. Πάνω και μάλιστα πολύ ήταν τα μεγέθη των πωλήσεων, πλην όμως τα κέρδη ήταν μάλλον… ”αρνητική έκπληξη”.

Απορούμε λοιπόν πώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιου είδους ”επικοινωνιακούς χειρισμούς” δημιουργούν στον επενδυτή την αίσθηση ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που βγαίνουν προς τα έξω οι πωλήσεις, όχι όμως και τα κέρδη.

Άλλωστε όταν μια εταιρική ανακοίνωση τιτλοφορείται ”ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2004”, σίγουρα δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνον τις… πωλήσεις!

Ούτε εκ παραδρομής δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v