Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 16 2004

VIVERE: Η ΑΜΚ και οι... προεκτάσεις

”Ξωπέταγμα” που λέει και ο λαός, θυμίζει η συμπεριφορά της πρώην ΜΕΑΓΑ, νυν VIVERE, που μόλις ολοκλήρωσε τις διαδικασίες αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αύξηση ήταν στα 0,45€ με αναλογία 1 νέα προς 2 παλαιές. Τελικώς καλύφθηκε μόνον κατά 51,8%, ήτοι δόθηκαν 4,3 εκατ. ευρώ.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η τιμή της μετοχής βρέθηκε στα ίδια επίπεδα με την αύξηση αλλά και κάτω από τα 0,45€ ήδη από τις 28/6 ενόσω δηλαδή η ΑΜΚ βρισκόταν σε εξέλιξη (η εξάσκηση δικαιωμάτων άρχισε 21/6 και έληξε 5/7).

Κάποιοι πουλούσαν βέβαια σε όλο αυτό το διάστημα, ακόμη και σε τιμή κάτω των 0,45€ και κάποιοι άλλοι… αγόραζαν!

Αλλά και τώρα, πριν ακόμη μπουν σε διαπραγμάτευση τα νέα τεμάχια, η τιμή της μετοχής βρίσκεται στα 0,41€, γεγονός που προφανέστατα δυσκολεύει την διάθεση αδιαθέτων νέων μετοχών, με μόνη εξαίρεση αν κάποιος θέλει ντε και καλά να βάλει λεφτά στην εταιρία, ή να πάρει σημαντικό ποσοστό.

Σύμφωνα με το μετοχολόγιο του ΧΑ ο κ. Κ. Πηλαδάκης κατείχε πριν την αύξηση ποσοστό 33,192% και ο κ. Π. Καλκάκος 9,7%, ενώ οι υπόλοιποι μεταξύ αυτών και η ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ εμφανίζονταν με ποσοστά κάτω του 5%.

Ο κ. Καλκάκος δήλωσε ήδη στο ΧΑ ότι κατόπιν της αύξησης κατέχει το 5,07% των μετοχών κι ότι ”επιφυλάσσεται” να αγοράσει αδιάθετα.

Ένα ερώτημα είναι τι ποσοστό θα έχει εφεξής ο κ. Πηλαδάκης και ποιοι ενδεχομένως… ”εξήλθαν” άρον άρον από την εταιρία στο διάστημα που μεσολάβησε.

Προφανώς θα μάθουμε περισσότερα με την αναγγελία του τι έγινε με τα αδιάθετα – θέμα που έχει αναλάβει ο κ. Πηλαδάκης- αλλά και με την ανακοίνωση του νέου μετοχολογίου…

Να δούμε μήπως έχουμε και τίποτα.. εκπλήξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v