Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 10 2010

Οι αγορές "μπουκέτο" σε ETE, Alpha, Eurobank

Οι αγορές μπουκέτο σε ETE, Alpha, Eurobank
Πρόγραμμα μεθοδικών αγορών στους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της EFG Eurobank έτρεξε το προηγούμενο διάστημα μεγάλο ξένο θεσμικό χαρτοφυλάκιο.

Χρησιμοποιώντας για κάθε μία από τις παραπάνω μετοχές διαφορετικό -ξένο- broker, ο αγοραστής πέτυχε να παραπλανήσει την αγορά ως προς το εύρος των εντολών αγοράς που διέθετε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστών, το ξένο θεσμικό χαρτοφυλάκιο αγόρασε πάνω από 6 εκατομμύρια μετοχές της Εθνικής Τράπεζας μέσω της Citigroup, ενώ έκτισε μικρότερες θέσεις σε Alpha και EFG Eurobank μέσω της Deutsche Bank και της Credit Suisse.

Σπάζοντας τις αγορές σε τρεις διαφορετικούς brokers ανά μετοχή, ο ξένος επενδυτικός οργανισμός επιδίωξε να μη διαρρεύσει το βάθος των εντολών του και εκτοξευθούν οι τιμές.

Στην περίπτωση της ΕΤΕ το πέτυχε χάρη και στην αυξημένη προσφορά καθώς δύο - τρία ξένα funds βρήκαν ευκαιρία να μειώσουν θέσεις σε καλύτερες τιμές από αυτές ενδεχόμενων private placements.

Στον τίτλο της Eurobank, όμως, οι αγορές έγιναν αντιληπτές από την αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρξει και μπόλικο trading.

ΥΓ.: Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αγορά ξένου θεσμικού χαρτοφυλακίου τους τελευταίους μήνες στο Χ.Α. και δείχνει ότι το ρίσκο χώρας εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v