Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2004

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Αύξηση στην... ουρά της BANK

Με χαρά ο ”Χαμαιλέων” είδε πρόσφατα τις πληροφορίες προηγούμενου σχολίου του, ότι η ΑΣΠΙΣ θα ακολουθήσει σχεδόν άμεσα τα ”χνάρια” της ομόσταυλης τράπεζας, να επιβεβαιώνονται... πανηγυρικά, με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΡΟΝΟΙΑ.

Για να αποδειχτεί βεβαίως περίτρανα ότι μέρος των κεφαλαίων που θα εισαχθούν στην ASPIS πρόκειται εν συνεχεία να ”μεταγγιστούν” στην ΠΡΟΝΟΙΑ, στην οποία, ας μην το ξεχνάμε, η τράπεζα αύξησε πρόσφατα το ποσοστό της.

Στην ΠΡΟΝΟΙΑ, όπως έσπευσε να ενημερώσει χθες, ο κ. Ψωμιάδης κατέχει άμεσα και έμμεσα (μέσω εταιριών συμφερόντων του) το 66,78%.

Σε αυτό το ποσοστό, μάλιστα, ΔΕΝ περιλαμβάνονται οι μετοχές της ASPIS ΒΑΝΚ και των σχετιζόμενων με αυτήν Αμοιβαίων (συνολικά της τάξεως του 17%), προφανώς επειδή ο κ. Ψωμιάδης δεν συμμετέχει στη διοίκησή τους.

Εν τούτοις, στο μετοχολόγιο της τράπεζας, το επίσημο, αυτό που δημοσιεύει κάθε εβδομάδα το Χ.Α., ο ίδιος εμφανίζεται ως μόνος ”ελέγχων” μέτοχος.

Αυτός ελέγχει όλες τις εταιρίες που έχουν ποσοστά στην ΑSPIS BANK, αλλά προφανώς, έτσι όπως μας τα λένε, ΔΕΝ ορίζει και ΔΕΝ ελέγχει τη διοίκησή της.

Ολα αυτά καλά, αρκεί να μας πει κάποιος πώς... γίνεται αυτό. Αυτός έχει τα δικαιώματα ψήφου, άλλοι... ψηφίζουν στις συνελεύσεις;

Όχι τίποτε άλλο, να μην κοροϊδευόμαστε κιόλας.

ΥΓ.: Ακρως ενδιαφέρον ως αντικείμενο μελέτης το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση της ASPIS BANK. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα, ακόμη και για... βραδινό διάβασμα.

Ιδίως εκείνα τα μικρά -ομολογουμένως- τμήματα που αναφέρονται στην πάλαι ποτέ ΑΣΠΙΣ Χρηματιστηριακή, αλλά και στην αναμόρφωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας, με βάση τις παρατηρήσεις των ορκωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v