Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2010

ΔΕΗ: Το μαλλιοτράβηγμα και ο πρώην της Δαμανάκη

ΔΕΗ: Το μαλλιοτράβηγμα και ο πρώην της Δαμανάκη
Περίεργα φαινόμενα εμφανίζονται στη ΔΕΗ, την ώρα όπου η αγορά της ενέργειας "βράζει", με επιπτώσεις που θα γίνουν ορατές και στην τσέπη της κοινωνίας και σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Την περασμένη Κυριακή εμφανίστηκε σε πρωτοκλασάτη εφημερίδα εκτενές δημοσίευμα το οποίο περιέγραφε σχέσεις ανοιχτής και οριστικής ρήξης ανάμεσα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΚΟ κ. Αρθούρο Ζερβό και στον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Απόστολο Μπαράτση, χρεώνοντας στον δεύτερο ότι θέλει να γίνει… χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ότι επιδιώκει να δημιουργήσει προσωπικό φέουδο μέσα στο μαγαζί και τάσσεται ανοιχτά κατά της αιολικής ενέργειας.

Ε, δεν λέμε, ειδικά αυτό το τελευταίο, στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης, των πράσινων επενδύσεων και των πράσινων οραμάτων (της εξίσου πράσινης… Τίνας) είναι μάλλον προς… θάνατο, αφού αντιτάσσεται στην κυρίαρχη πλέον πολιτική μας μόδα που τα θέλει όλα πράσινα, ίσως και τα… άλογα!

Όπως και να 'χει, όμως, θα περίμενε κάποιος ότι το δημοσίευμα αυτό είτε θα επέφερε άμεση και αυστηρή διάψευση, είτε θα ήταν πράγματι προάγγελος εξελίξεων κορυφής

Ωστόσο, τίποτε από τα δύο δεν συνέβη, έως χθες (δηλαδή… 4 μέρες αργότερα), οπότε και… εδέησε η ΔΕΗ να εκδώσει μια χλιαρότατη ανακοίνωση στην οποία δεν αρνείται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων, πλην όμως θεωρεί ότι αποτελεί "δείγμα ελεύθερης και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων, που διαπνέονται από την επιθυμία εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Επιχείρησης, και είναι απόλυτα φυσικό να εκδηλώνεται ενίοτε ως αποτέλεσμα (τα αποσιωπητικά δικά μας)… διαφορετικών εμπειριών και προσεγγίσεων".

Ωπα, σύντροφοι, διότι δεν τον αντέχουμε τόσο… πλουραλισμό, τέτοια φιλοσοφική θεώρηση των πραγμάτων, θα… δακρύσουμε στο τέλος.

Έχουμε συνηθίσει μεν να ακούμε κάτι τέτοια από πολιτικούς που, αφού ξεκατινιάζονται στις διαρροές εναντίον ομολόγων τους, μετά δηλώνουν πόσο καλά συνεργάζονται και πόσο φίλοι είναι, ή και σε περιπτώσεις διαφωνίας κορυφαίων στελεχών με τη γραμμή του κόμματος (όταν δεν πέφτει ο κεραυνός της διαγραφής, βεβαίως βεβαίως!), όχι όμως και από ανθρώπους που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει να κουμαντάρουν τεράστιου μεγέθους οικονομικές μονάδες, δημοσίου συμφέροντος.

Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε άλλα. Ότι όλη η "κόμπλα" οφείλεται στο καυτό θέμα της οριστικοποίησης μιας εξαγοράς αιολικών πάρκων, που ως τώρα ανήκουν στον ιδιωτικό όμιλο εταιριών BCI, από θυγατρική της ΔΕΗ.

Κι αυτό, μαθαίνουνε, διότι δεν υπάρχει ομοφωνία για το ύψος του τιμήματος και επί της ουσίας για τη σκοπιμότητα της επένδυσης, τουλάχιστον στο σκέλος των υπό ανάπτυξη πάρκων του ιδιωτικού ομίλου, καθώς η ΔΕΗ διαθέτει σημαντικό ήδη υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο αδειών.

Η… λεπτομέρεια είναι ότι ο εν λόγω όμιλος BCI ελέγχεται από τον κ. Δημήτρη Καραγκουλέ, πρώην στέλεχος του ΚΚΕ και του ΣΥΝ και πρώην σύζυγο της (εντεταγμένης στο ΠΑΣΟΚ πλέον) επιτρόπου αλιείας κ. Μαρίας Δαμανάκη!

Εμείς, βέβαια, που πιστεύουμε ότι σε μια τέτοια περίοδο η γυναίκα του Καίσαρα δεν οφείλει απλώς να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια, θα αποφεύγαμε ως ΔΕΗ και ως κράτος να αγοράσουμε μια εταιρία που είναι συμφερόντων πρώην πολιτικού προσώπου, που τυγχάνει και πρώην σύζυγος εν ενεργεία πολιτικού του κυβερνώντος κόμματος, αλλά ούτε κράτος ούτε ΔΕΗ είμαστε, οπότε τι ξέρουμε;

Υ.Γ. 1: Εκ συμπτώσεως, υποθέτουμε, συγγενικές σχέσεις με την κοινοβουλευτική Αριστερά έχει η νυν αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΗ (καθ' ύλην αρμόδια για τα οικονομικά) κ. Αικατερινάρη, καθότι κόρη της κ. Αικατερινάρη Ξυροτύρη, πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. 2: Αλήθεια, μήπως θα ήθελε κάποιος να μας πει τι μεσολάβησε στο Δ.Σ. της… Τετάρτης, μεταξύ δημοσιεύματος και… ανακοίνωσης;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v