Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2010

Σφηνάκια για ΟΤΕ, ΕΤΕ και Πειραιώς

Σφηνάκια για ΟΤΕ, ΕΤΕ και Πειραιώς
OTE: Μεθοδικό πωλητή έχει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η μετοχή του Οργανισμού.

Την Παρασκευή το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς του αντικρίστηκε μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών (διενεργήθηκαν πακέτα αθροιστικού ύψους 1 εκατομμυρίου μετοχών) από ξένο αγοραστή.

Χθες όμως, με τον αγοραστή απόντα, το χαρτί πιέστηκε για να ανακτήσει μέρος των απωλειών του στο τέλος της συνεδρίασης από την «ουρά» αγορών του rebalancing στους δείκτες FTSE.

ΕΤΕ: Ιδιαίτερα θετικά, σε σχέση πάντα με την τρέχουσα δυσχερή δημοσιονομική συγκυρία, είναι τα πρώτα μηνύματα για την αύξηση και το μετατρέψιμο ομολογιακό της Εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μέχρι τούδε προεργασία, διαπιστώνεται σημαντικό ενδιαφέρον από ξένα χαρτοφυλάκια αλλά και μεγάλους Έλληνες ιδιώτες.

Ιδιαίτερα «ζεστοί» ακούμε ότι είναι οι εφοπλιστές και δεν αποκλείεται «ηχηρά» ονόματα να βρεθούν στο μετοχολόγιο της ΕΤΕ μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ και τη μετατροπή του ΜΟΔ.

Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος είναι ότι μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα εκ των αναδόχων φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αισιόδοξη ότι θα καλύψει πάνω από δύο φορές το ποσό που της αναλογεί.

Υ.Γ. Στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης πρόγραμμα πωλήσεων, που προφανώς υποεκτιμήθηκε, πίεσε την τιμή της μετοχής. Και προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση στην αγορά για το ποιος μπορεί να ήταν ο πωλητής…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Λόγω της πίεσης που δέχτηκε εξαιτίας του rebalancing η μετοχή της Πειραιώς προηγήθηκε στην πτώση σε σχέση με τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους και επομένως αποτελεί οδηγό!

Η χθεσινή της συμπεριφορά αφήνει κάποιες αποχρώσες ενδείξεις αισιοδοξίας, καθώς ήταν εμφανές ότι στο ταμπλό υπήρχε μεγάλος αγοραστής, ο οποίος στο τέλος της συνεδρίασης πήρε βοήθειες από την «ουρά» εντολών αγοράς λόγω rebalancing.

Τεχνικά, η μετοχή της Πειραιώς, ούσα υπερπουλημένη, μπορεί να προηγηθεί και σε ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v